sisällön alkuun
25.11.2017 09.35 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Li oli koli - kuoli Kupoli"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Takaisin artikkelisivulle

Artikkeli: Yhteisöelämästä

Kirjoitettu 22.07.2004
Kirjoittaja: Veh

Vaikka Kupoli kutsuukin itseään "yhteisöksi", se ei koskaan ole pyytänyt jäseniltään paljoa - pienimuotoinen asiallisuus ja hyvä kirjoitusasu ovat olleet alusta saakka administon tärkeimmät toiveet. Edellä mainittu termi tosin yleensä antaa ymmärtää paljon muutakin... Jotain, mitä vain sinä, hyvä jäsen, kykenet tekemään.

Erityisesti irkkikanavalla on jo kaikille tullut tutuksi ihmistyyppi, joka käsittää Kupolin omaksi uudeksi perheekseen noin puolen viikon jälkeen ja puhuu kuukauden päästä siitä, kuinka vaikeaa kanavan ihmisistä olisi koskaan erota. Kiitokseksi saamastaan sosiaalisesta ja löysästi säännellystä puhepaikasta hän täyttää kanavaa turinoilla omasta yksityiselämästään, työstään, kavereistaan, autostaan, suosikkileffoistaan ja kenties jopa -juomistaan. Kuitenkin hän - toivottavasti sitä tiedostamattaan - samalla etäännyttää #kupolia entisestään sen todellisesta aihepiiristä, eli animesta ja mangasta. Ylläpidon kannalta tällaisesta "jäsenestä" on pelkkää haittaa.

Kuten yllä mainittiin, termi "yhteisö" haluaa sanoa paljonkin. Tärkein merkitys lienee se, että sillä tarkoitetaan ihmisryhmää, jossa kaikki näkevät vaivaa ympäristönsä kehittämiseen ja parantamiseen. Jostain syystä tämä vuorovaikutteisuus unohtuu ihmisiltä usein.

Panoksen ei toki tarvitse useimmilta olla suuri. Jopa pelkkä oikeaan aihepiiriin osuva keskustelu silloin tällöin auttaa. Yhtä paljon hyötyä on Kupolin perusideologian edistämisestä - yritämmehän juuri irtautua tavallisen suomalaisen teinejä kuhisevan Internet-yhteisön tunnelmasta ja saada aikaan sosiaalisen mutta samalla asiallisen paikan keskustelulle miellyttävien ihmisten seurassa.

Pienenkin vaivan näkeminen oman irkkitekstin tason ehostamiseen ja kaikkein spontaaneimpien teineilyjen kitkemiseen näkyy ilmapiirissä pian, varsinkin jos kyseessä on keskustelija joka ennen piti itseään äänessä off-topic-höpinöillä lähes vuorokauden ympäri. Samalla kenties kanavaoperaattoreiden nytkivät potkujalatkin alettaisiin viimein saada rauhoittumaan.Ja mikäli yllättäen koet heräämisen ja alatkin haluta tehdä myös paljon muuta Kupolin eteen, tervetuloa mukaan. Tehtävää riittää - aina huomaamattomasta mainonnasta muissa yhteisöissä artikkelien ja arvostelujen kirjoittamiseen ja hyvien pitkien viestien kirjoittamiseen foorumille. Muutama osallistuja logokisaankin tekisi ylläpitäjistä hyvin onnellisia ihmisiä.

Takaisin artikkelisivulle

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste