sisällön alkuun
25.11.2017 09.34 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Jaskakin tietää että suoralinkitys on väärin"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Takaisin artikkelisivulle

Artikkeli: Ensimmäinen KupoMiitti, Turku 31.7.-1.8.2003

Kirjoitettu 17.12.2003
Kirjoittaja: Veh

Esipuhe

Varmasti tärkein adjektiivi kuvaamaan Turussa heinä- ja elokuun vaihteessa pidettyä miittiä on onnistunut. Vaikka tiettyjä tällaisessa tilanteessa odotettavissa olevia vaikeuksia esiintyikin, ehtivät kaikki miittiin osallistuneet tutustua toisiinsa ja saamaan hieman syvempää kosketusta jo lähes vuoden ajan toiminnassa olleen webbikommuunimme aktiivijäsenistöön.

Yllätyin oikeastaan itsekin miitin osallistujien hyvästä tasosta. Kaikki osoittautuivat todellisuudessakin samankaltaisiksi persooniksi kuin mitä he irkissä ja foorumilla ovat pitkään esittäneet, monessa tapauksessa jopa ylittäen nettipersoonansa kypsyydessä ja älykkyydessä.

Ensimmäiset ajatukset Kupomiitistä olivat syntyneet jo syksyllä 2002 yhteisön irkkikanavalla, tosin tällöin kukaan ei suhtautunut ideaan vielä liian vakavasti. Vasta Animeconin sijainnin ja ajankohdan varmistuessa alettiin miittiä pohtia kunnolla ja lopulta se sijoitettiin aikaan juuri ennen conitapahtumaa, jotta jäsenet voisivat ensin tutustua toisiinsa pienemmällä porukalla ja sitten liikkua yhdessä messujen aikana.

Haluan kiittää kaikkia miittiin osallistuneita mukavasta tapahtumasta. Teidän kaltaistanne yhteisöä on ilo palvella. Miittejä tullaan varmasti järjestämään tulevaisuudessakin (itse asiassa seuraavat ovat jo suunnitteilla). Toivottavasti tapaamme myöhemmissäkin miiteissä!

Tämä sivu esittää miitin kulun kronologisessa järjestyksessä sellaisena, kuin minä sen muistan. Mukaan on varmasti pudonnut asiavirheitä ja joitain asioita on päässyt unohtumaan, ja pahoittelen tällaisia sattumia syvästi. Vaikka itse miitissä kutsuimmekin toisiamme etunimillä, käytän tässä artikkelissa nimimerkkejä sekä osallistujien yksityisyyden suojaamiseksi että lukemisenne helpottamiseksi.

-Vehlou, yksi ylläpitäjistä ja miitin järjestäjistä

31.7., osa 1 - ensimmäiset tapaamiset

Muutama viikko ennen Kupomiitin alkua suuresti rakastetulla ja päätähuimaavan salaisella miittikanavalla alkoi sota, joka tuli pilaamaan muutaman yksilön yöunet totaalisesti. Tämä sota käytiin aikatauluista ja sen vaikuttimena oli roihuava into nähdä miitti-isäntä Poopsie_Bubblet kaikkia muita osallitujia ennen. Sen ansiosta aikoinaan iltapäiväksi suunniteltu tavoiteajankohta alkoi valua aikaisemmaksi ja lopulta kahdeksan kahdestatoista Turun ulkopuolelta saapuvista kupolistista päätti saapua paikalle jo puoliltapäivin.

Etelän ihmisiä tämä ei tietenkään paljoa haitannut. Pohjoisessa asuvat taas alkoivat venytellä raajojaan jo kolmen-neljän aikaan aamuyöstä ehtiäkseen Oulusta klo 4.45 lähtevään junaan kohti Tamperetta. Minä, joka olin ylpeänä aikoinani julistanut kanavalla kuinka aikoisin valvoa aivan koko yön ilman tippaakaan unta vaikka pelkkää Utena: Adolescence Mokushirokua katsoen, aloin hiljakseen katua puheitani. Onneksi vahva innostus ja taka-alalla vatsaa kalvava jännityksenkipinä tuntuivat pitävän hyvin hereillä.

Ensimmäinen tosielämän tapaaminen tuona päivänä tapahtui luultavasti hieman ennen edellä mainitun junan lähtöä asemalta, kun vielä pohjoisemmasta Suomesta autolla saapunut GreeDy joutui minun hätyyttelemäksemeni istuessaan paikalle, jonka oli aiemmin irkkikanavalla paljastanut. Miitin eräältä kantilta avannut keskustelu oli lyhyt ja sisällötön, koska nopeasti tajusin etten itsekään keksinyt syitä suuni aukomiseen niin varhain. Päätin keskustelun toteamalla mietteeni ääneen ja päätimme kunniakkaasti toimia sosiaalisemmin tavatessamme Tampereen jälkeen lisää osallistujia. Pian tämän jälkeen InterCity-junamme alkoi valua eteenpäin etelää kohti.

Tapahtumaköyhän matkan jälkeen ja kello yhdeksän maissa saavuimme Tampereelle. Koska aikaa toisen junan lähtöön oli runsaasti, kävimme ihastelemassa läheisessä Akateemisessa kirjakaupassa runsasta Harry Potter -valikoimaa ja muita vähemmän mielenkiintoisia kirjoja sekä napsaisemassa täytettä vatsoillemme kävelymatkan varrelta löytyneestä pikaruokalasta. Asemalle auringonpaisteessa palatessa saimme esimakua siitä, kuinka kuuma päivä tulisikaan vielä olemaan...

Seuraavan junamatkan ensimmäiset minuutit eivät vielä kasvattaneet uutta tuttavakatrasta yhden yksilön ulkopuolelle. Laitoin tekstiviestin ennakkotietojen mukaan samasta junasta löytyvälle Shinanaille ja vastaanotin toisen tekstinpätkän KKnJ_fanilta ja Hentai-Samalta, jotka olivat nousseet ensimmäiseen bussiinsa. Hetken matkan jälkeen saimme Toijalassa kireän junanvaihdon takia juoksemaan pakotetun Winderin liittymään joukkoomme. Tutustumisen ja lyhyen smalltalkin aikana Shinanaikin otti yhteyttä, joten lähdimme kolmestaan etsimään dejikonvihreitä hiuksia seuraavasta junavaunusta. Tehtävä ei osoittautunut liian haastavaksi, ja näin kaikki Tampereen suunnalta tulevat kupolistit oli koottu kokoon. Tekstiviesti Helsingin junaan päin varmisti myös Kumioravan, Gakun ja Zhenon löytäneen toisensa, ja täten ainoastaan kännykätön ja samassa junassa luultavasti oleva Yagami oli kello kahdentoista porukasta tuntemattomilla teillä.

Nyt ensimmäisen huolenaiheen väistyttyä palasin laukulleni ja kaivoin sieltä esiin upouuden lehtiön muistiinpanojen tekemiseksi. Samalla onnistuin viimein keksimään, mitkä merkittävät esineet olivat tällä kertaa saaneet kunnian kärsiä pakollisesta unohtumisesta; go-pelivälineeni komeilivat edelleen piilossa kaapissani Oulussa. Niistä oli muistutettu useammankin kerran, aina siihen saakka että olin laittanut nettisivulle näkyviin tekstin "Vehlou tuo keinonahkalaudan ja go-kivet pelaamista varten. Ei tarvitse enää kysyä.", ja nyt olin kuitenkin unohtanut ne. Onneksi kukaan ei jäänyt kantamaan tästä pidempää kaunaa, ja nopeasti suuren tunnustuksen jälkeen jutustelu ohjautui toisille urille.

Junamatkan viimeinen pätkä sujui keskustelun vauhdittamana nopeasti ja pian pääsimme astumaan ulos Turun helteeseen. Yleinen toive oli ollut junan läkähdyttävässä kuumuudessa, että meren rannalla sijaitsevassa kaupungissa tuulisi. Näin ei käynyt.

Helsinkiläiset jäivät pois jo Kupittaan asemalla, mistä Poopsie ja zanmato heidät hakisvat ja veivät huomattavasti lyhyempää reittiä miittikämppään. Meitä vastassa päärautatieasemalla oli Xuenay, joka - vaikka Shinanai olisi hänet muutenkin aiemman tuttavuuden ansioista tunnistanut - ei ollut vaikea löytää kirkkaan sinisen viitan ja otsanauhansa vuoksi. Xue viittasi meidät peräänsä ja lähti muitta mutkitta marssimaan Aurajoekea päin, joten me seurasimme. Kuumasta kärsivät turkulaiset katselivat enemmän tai vähemmän kiinnostuneina kun viisi raskaissa kantamuksissa ja osittain myös erikoisissa ulkoasuissa kulkevaa otakua marssi hikoillen keskustan halki.

Noin puoli tuntia myöhemmin pienen kiertelyn jälkeen löysimme oikean opiskelijakämpän. Poopsie tuli avaamaan ulko-oven ja marssimme sisään rappukäytävään ja välittömästi asuntoon. Tällöin, klo 12.30, otti paikkansa koko miitin noloin hiljaisuus; viisi vastatullutta miittaajaa tapasivat kuusi jo taloksi asettautunutta (myös Yagami oli lopulta bongattu junasta) ja kukaan ei aluksi kehdannut tehdä paljoa muuta kuin hymyillä. Pikaisen esittäytymisen jälkeen päätettiin tunnelmaa keventää musiikilla, joten kaivoin ensimmäisen kassistani löytyneen CD:n esiin ja ojensin sen soitettavaksi. Ilmoille pärähti aivoja turruttava Shuntaro Okinon Cloud Age Symphony jumppu-jumppu-jumppu-jumppu-jumputtamaan.

31.7., osa 2 - helteiset hetket keskikaupungilla

Vasemmalta oikealle: GreeDy, Xuenay, Winder, Zhenoa, Kumiorava, Poops, Gaku, Yagami, Shinanai Vasemmalta oikealle: Gaku, Winder, Zhenoa, Kumiorava (olkapää), Xuenay, Yagami, Shinanai (pää), GreeDy
Miittijengi suunnistaa kohti keskustaa

Bassojumputuksen vauhdittamana kaivoin elegantisti taskustani osallistujalistan ja kynän ja julistin nimenhuudon alkaneeksi. Huutelo oli - ilmiselvän ykköstarkoituksensa lisäksi - hyödyllinen, koska olin jo huonon nimimuistini ansiosta ehtinyt unohtaa lähes kaikkien juuri tapaamieni miittaajien etunimet. Miittikanavalla aikoinaan hehkutetut nimilaputkin loistivat poissaolollaan, joten päätin näyttää esimerkkiä ja kaivoin omani esiin. Kovin moni ei ymmärtänyt vinkkiä.

Hetimiten kävi lopullisen selväksi, että paikalla olivat nyt minun lisäkseni Poops, Gaku, Zheno, Kumiorava, Yagami, GreeDy, Shinanai, Xuenay, zanmato ja Winder. Ainoa osallistuja, josta kukaan ei tiennyt mitään, oli Calzu, jolle lähetinkin saman tien tekstiviestitse kyselyn olinpaikasta ja saapumisajankohdasta.

Ennen kuin pilviajan sinfonia ehti loppuunsa oli tapaamisen alkukankeus alkanut jo kadota. Tämä ei silti aiheuttanut erikoisempaa liikettä miittaajien keskuudessa, sillä kukaan ei ollut tullut pohtineeksi tästä seuraavia tapahtumia; meillä oli tarkat miittikanavalla pohditut suunnitelmat vain siihen pisteeseen, että pääsisimme sisälle Poopsin kämppään!

Syvät rivit mutisivat jotain Tall Ships Racesta, jonka pitäisi ennakkotietojen mukaan alkaa satamassa piakkoin. Idea asunnosta poistumisesta alkoikin tuntua jo varsin hyvältä, koska sen lämpötila oli tasaisesti kipuamassa sietämättömiin korkeuksiin. Poistuimme siis ulkoilmaan samalla kun tarkempi tilanteen pohdinta osoitti, ettei Tall Shipsien luokse kannattaisi siirtyä ainakaan ennen ruokailua, jota puolestaan ei varmaan kannattaisi tehdä ennen kuin muut osallistujat saapuisivat kahden maissa. Myös Calzun vastaus saapui ja ilmoitti, että hänen junansa saapuisi päärautatieasemalle kahden aikoihin. Päätimme lähteä tyhjentämään keskustan animekauppoja. Matkalla KKnJ_fan soitti:

"Täällä on helvetillistä"
"Ai, meilläkin on melko kuuma"
"Ei, vaan me myöhästyttiin bussista"
"Ahaa..."

DVD-divarikaupan myyjä istuskeli helteistä torstaipäivää liikkeensä kassalla puhelimeen puhuen. Liike oli odotettavasti täysin tyhjä; asiakkaita ilmestyisi luultavasti vasta iltapäivällä kun lämpötila laskisi ja työpäivä päättyisi. Sitten näyteikkunan toiselle puolelle ilmestyi pahaenteinen jono päitä. 11 kupomiittiläistä virtasi kauppaan ja levittäytyi nopeasti koko liiketilaan hikoilemaan. Aluksi ne tuntuivat katselevan huolettomasti ympäriinsä ja tarttuvan silloin tällöin johonkin levyyn sen takakannen lukemiseksi. Sitten joku onnistui hoippumaan kassan viereen sijoitetulle animeosastolle ja hetken päästä lähes koko porukka tungeksi saman hyllyn edessä.

Nyt kello alkoi jo lähestyä hiljalleen kahta, jolloin seuraavan osallistujasatsin olisi määrä saapua perille, kaotikin Kupittaalle ja Calzun pääasemalle. Siispä Poopsie ja Zheno lähtivät tekemään matkaa takaisin joen toiselle puolelle ja muut suuntasivat kohti asemista isompaa. Muodostimme tiiviin otakuryhmän laiturille junan tullessa ja Calzu löysikin meidät helposti. Kättely- ja tutustumistuokion jälkeen lähdimme jälleen kerran liikkeelle.

Vasemmalta oikealle: Shinanai (pää), Yagami, Gaku, Kumiorava, GreeDy, Vehlou, Winder Vasemmalta oikealle: Winder, Gaku, Kumiorava, Xuenay, Yagami, GreeDy, Shinanai
Matkalla Calzua hakemaan

Seuraava pysähdyspaikka odotellessa pitempää matkaa kulkevia kaoa, Zhiitä ja Poopsia oli Fantasiapelit. Se osoittautui ainakin Oulun komeroluokkaa olevaan Fantsuun tottuneelle minulle mukavaksi kokemukseksi. Positiivisen laajan englanninkielisen mangavalikoiman (josta tosin puuttuivat ainoat kiinnostavat nimikkeet, Kodocha ja KareKano) lisäksi hyllyiltä löytyivät myös ensimmäiset todellisuudessa näkemäni animefigut. Niitä oli kokonaiset kolme kappaletta, ja ne olivat kaikki Ah! My Goddesista.

Joidenkin tehtyä pieniä ostoksia poistuimme kuumaksi käyvästä kaupasta ja jäimme notkumaan varjoon sen edustalle. Ennen pitkää hiljaisuudessa istuminen ja Finnconin DVD-kaupasta napatun ohjelmalehtisen lukeminen kävi pitkästyttäväksi, joten otimme uuden suunnnan, tällä kertaa Stockmannin ruokaosastolle virvoitusjuomia hankkimaan. Puhelinsoitolla myös toinen ryhmä sunnattiin samaan paikkaan.

Aika kului tehokkaasti helteestä kärsiessä. Ennen kuin ehdimme koota koko ryhmää kokoon kaupassa, osa porukasta lähti jo pois hyödyntämään läheisen thai-ravintolan sulkeutumassa olevaa lounastarjousta. Päätimmekin hajota useampaan pieneen ryhmään ruokailua varten jottemme rasittaisi mitään ravintolaa liiaksi. Lopulta Kupittaan porukka saapui ja lähdimme uudistetulla virvokevarastolla ulkoilmaan. Tarkoituksena oli suunnistaa Hesburgeriin, mutta Poopsin johdolla puolet jäljelle jääneistä irtautuivatkin sitten syömään pizzaa kauppahalliin. Koitti lounastauko ja hetkisen rauhoittuminen hektisestä päivästä.

31.7., osa 3 - lopullinen kokoontuminen ja kuinka jää murrettiin

Lähetin kauppahallissa lasagnea napostellessani muiden ryhmien oppaille, thai-ruokailevalle zanmatolle ja Hesessä aikaansa viettävälle Xuenaylle viestit, joissa ilmoitin seuraavaksi kokoontumishetkeksi kello neljän linja-autoaseman edessä. Tällöin myöhästyneiden bussikyytiläisten pitäisi saapua viimein paikalle ja parhaimmillaan koko porukka olisi koossa samalla hetkellä.

Ryhmäkuva #1 Ryhmäkuva #2
Ainoat ryhmäkuvamme, eivätkä nämäkään kovin hyvin onnistuneet. Seuraavassa miitissä paremmat!

Suunnitelma onnistui hyvin; ihmeellisesti kumpikin muista ruokailijaryhmistä saapui paikalle minuutilleen oikeaan aikaan (piilottelivatko mokomat nurkan takana odottamassa?) ja bussikin oli ajallaan. Bongasimme KKnJ_fanin ja Hentai-saman ja vyöryimme leveänä rintamana heitä päin. Bussilaiset eivät otakuavalanssista liiemmin kavahtaneet, ja koko 15 kupolistin ryhmä oli siis viimein kasassa. Tapaus ikuistettiin ryhmäkuvalla. Sen jälkeen lähdimme jälleen kerran seikkailemaan Turun keskustan halki, lopullisena määränpäänämme pienten sekaannusten jälkeen Poopsien kämppä. Zanmato erosi porukasta ja matkasi kotiinsa hakemaan aluevapaata DVD-soitintaan.

Perillä levittäydyimme enemmän tai vähemmän väsyneinä asunnon kahteen huoneeseen. Vesihana, jääpalamuotti ja pakastin olivat kovassa käytössä. Sain loistavan tilaisuuden loikkia lattialla lojuvien kupolistien yli CD-soittimelle ja vaihdoin soitettavan levyn vasta ostamaani Ali Projectin Erotic & Hereticiin. Muutkin saivat totuttauduttua täyteen tunnelmaan, joten aloimme etsiä jotain tekemistä. Pelastavaksi enkeliksi paljastui Xuenay, joka tarjoutui opettamaan ja johtamaan Werewolf-pelin. Kokoonnuimme kaikki olohuoneeseen enemmän tai vähemmän kehämäiseen muotoon ja aloimme seuraleikkiä.

Werewolfissa pelaajat ovat kyläläisiä, joiden keskuudessa asuu muutama salaa arvottu ihmissusi. Ihmissudet tappavat yhden kyläläisen joka yö, ja päivisin kyläläiset joukolla teloittavat yhden omistaan toivoen osuvansa tällä tavoin pahantekijään. Lisäksi pelissä on samoin salaisesti arvottu tietäjä, joka jokaisena yönä voi pyytää pelinjohtajalta tiedon yhden osaanottajan ihmissutisuudesta. Peli päättyy joko siihen, että kaikki ihmissudet tapetaan tai siihen, että joka toinen jäljellä oleva pelaaja on ihmissusi jolloin nämä säälittä teurastavat loput viattomat.

Werewolf oli *hauska* peli. Ehdimme pelata sitä yhden kierroksen, joka päättyi yhden selvinneen ihmissuden loistokkaaseen voittoon, ennen kuin zanmato saapui paikalle. Tällöin mielenkiinto kohdistui siihen, saataisiinko tuomani R1-koodinen ja NTSC-värinen levypino toimimaan ongelmitta. Laitoin His & Her Circumstancesin eli KareKanon ensimmäisen levyn sisään ja kytkin johdot kuntoon. Kuva näkyi hyvin...

Ilmeisesti anime miellytti. Olin tarkoittanut sen vain testiksi laitteiston toimivuudesta, mutta muut eivät olleetkaan halukkaita jättämään katselua kesken. Werewolf unohtui seuraavan tunteroisen ajaksi kokonaan, kun kahlasimme suunnilleen puolet levystä läpi.

Animea katsellessa kello oli päässyt raksuttamaan jo melko pitkälle, joten yleinen mielipide kääntyi kaupassa käynnin puolelle. Nopean kolehdin keräämisen jälkeen Poops ja Gaku lähetettiin Stockmannille ostamaan graavilohta. Muut puolestaan suuntasivat lähi-Siwaan tavanomaisempia ostoksia varten. Kun dippiainekset, sipsit ja muutamat lisäsushitarpeet oli ostettu ja saatu säilöön jääkaappiin, oli taas seuraleikkien aika.

Nyt ehdimme pelata ihmissusipeliä useammankin kerran. Suurin osa osallistujista kyllä ei vieläkään ollut vapautunut tarpeeksi kehdatakseen puhua vapaasti, joten jokaisen hiljakseen tyhjenevän kylän matriarkan asema lankesi Shinanaille. Yritettyäni ensimmäisessä pelissä muutamaa ketkuilevaa diplomaattista elettä ihmissudet tuntuivat ottavan tavakseen tappaa minut heti välittömästi enempää häiritsemästä. Shinanai yritti toppuuttaa muitakin etsimään mahdollisia ihmissusia aktiivisesti, ettei hän pystyisi tappamaan koko kylää rauhassa joutuessaan arvan valitsemaksi. Arvata saattoi, mitä seuraavassa pelissä kävi. Osa-aikainen valematriarkkamme tapatti Winderin, toisen ihmissuden, heti alkuunsa ja onnistui melkein surmaamaan koko kylän yksikseen. Vain viimeisen kahden kyläläisen onnekkaahko valinta esti yksinäisen ihmissuden voiton.

Seuraavaksi Zheno piti kolopelin. Tässä jokainen meni istumaan piiriin keskelle lattiaa ja laittoi toisen kätensä "koloksi" eteensä. Zhii seisoi piirin ulkopuolella ja ilmoitti aina komennolla, pitikö vapaan käden sormi asettaa omaan koloon, toisen (oikean naapurin) koloon vai toisen toisen (vasemman naapurin) koloon. Virheestä seurasi armoton diskaaminen. Tämä kävi hyvin viihdyttäväksi etenkin nopeasti pois tippuneille, jotka saivat seurata vauhdikasta huitomista sivusta. Viimeinen isku henkiselle jäälle annettiin Aliaksella, josta tosin osa porukasta pidättäytyi. Kokoon saatiin sentään kiristettyä kolme kolmen hengen joukkuetta, joista varsin ylivoimaseksi voittajaksi nousi Kumioravan, Zhenon ja Calzun tiimi. Alias ajoi tehtävänsä, ja tunnelma muuttui lopullisesti mukavaksi ja rennoksi.

Vasemmalta oikealle: Gaku, Zhenoa, Poops, kaotik, Shinanai Poops, Zhenoa ja Shinanai
Ennen ja jälkeen seurapelien (ehkä)

31.7., osa 4 - sushia, BESM:iä ja melkein kokonainen allnighter

Gaku ja Poops palasivat Aliaksen loppuvaiheilla runsaan kalansaaliin kanssa, joten mikään ei enää ollut esteenä jo miittikanavalla suunnittelemani sushin teolle. Päätin kuitenkin ensin hyödyntää asunnon suihkua pahimman hikikerroksen hävittämiseksi, ja vaihdoin samalla shortsit ja t-paidan mukaan ottamaani yukataan. Myös muut alkoivat kaivata peseytymistä, ja seuraavan tunnin ajan pesuhuoneeseen oli jatkuva jono. Asiaankuuluva puku päällä ja kohtalaisen puhtaana pääsin sopivaan mielentilaan sushiaterian luomista varten.

Sushin tarveaineet oli koottu ympäri Suomea kaotikin tuodessa parempilaatuista norilevää, Kumion kilon sushiriisiä, Calzun kotikasvatettuja kurkkuja ja minun riisiviinietikkaa, ruokariisiviiniä, wasabi-piparjuurimaustetta ja soijakastiketta. Lisäksi ainesvalikoimaan kuului Siwasta ostettua tonnikalaa ja majoneesia. Onnistuin saamaan muutaman muun kupolilaisen auttamaan sushinlaitossa ja panin saman tien toimeksi. Isomman ryhmän takia piti perusannostakin hieman kasvattaa, joten varmistin vain netistä suurinpiirteiset ainesmäärät ja sovelsin reseptiä muutaman aiemman sushiaterian kokemuksella.

Vasemmalta oikealle: Vehlou, Winder, Kumiorava Vasemmalta oikealle: Calzu, Poops, kaotik, Shinanai ja Xuenay
Toisaalla valmistaudutaan kokkaamaan, toisaalla naureskellaan ropehahmoille

Hikoillessani keittiössä alkoi olohuoneen puolella tapahtua jotain aivan muuta. Xuenay oli tarjoutunut johtamaan BESM-pelin (eli Big Eyes Small Mouthin, kynä & paperi -animeropen) ja loi hahmoja osallistujia varten. En valitettavasti ehtinyt seurata ropen tapahtumia kuin syrjäkorvalla, sillä riisin huolto piti minut kiireisenä. Isompi annos oli vaikea jäähdyttää nopeasti, joten riisi jäi tahmeaksi työstön jälkeenkin. Tämä ei onneksi käärityssä norisushissa paljoa haittaa. Apulaisten pienittyä raaka-aineet aloin koota makeja. Yhdistelin aineksista sekä lohi+kurkku+wasabi-, että tonnikala+majoneesi+kurkku-täytteisiä makupaloja ja jätin rullien pilkkomisen muodossa esiintyvän likaisen työn avustajilleni. Erityisesti pidin huolta, että wasabia ei tulisi liikaa, koska ensimaistaja tuskin arvostaisi lopun iltaa säilyvää sivumakua suussaan.

Makien lähestyessä valmistumistaan opettelin nopeasti Poopsien vedenkeittimen käytön ja valmistin tuomaani vihreää teetä tilaisuutta varten. Tämänkin taidon alkeet hallitsin jo melko hyvin, ja juoman maku osui kohdalleen. Katoimme pöytään kolme lautasellista sushipaloja (n. 35 palaa) ja viisitoista kuppia vihreää teetä ja komensimme olohuoneennotkujat maistamaan. Nopeasti koko porukka kokoontui pöydän ympärille katselemaan epäluuloisena makeja. Tilanne pysähtyi paikalleen. Kun kukaan ei kehoituksestakaan kehdannut aloittaa maistelua, otin itse ensimmäisen palasen ja söin sen kokonaisena. Yllätyin positiivisesti; sushi oli parasta koskaan tekemääni ja tee paransi makuelämystä parahultaisesti. Muutkin uskaltautuivat viimein maistamaan. Pian jouduttiin jo turvautumaan piiloon laitettuun neljänteen "vähemmän esteettisten makien" lautaseen, joka sekin muutamaa pääasiassa norilevästä koostuvaa palasta lukuunottamatta tyhjeni nopeasti.

Tämän laihan ruokailun jälkeen väki palasi jälleen olohuoneen puolelle ja asettautui mukaviin asemiin. DVD-soitin laitettiin käyttöön ja His and Her Circumstancesin ensimmäisen DVD:n viimeiset jaksot pyörimään. Välissä pidimme taukoa animesta katsomalla Conan O'Brienin shown, joka valitettavasti oli torstaityyliin uusinta kaukaa menneisyydestä. Illan saapuessa lämpötila laski ja asunto muuttui paljon mukavammaksi paikaksi viettää aikaa. Väsyneinä emme kuitenkaan jaksaneet enää ihmeempiä projekteja luoda, vaan jatkoimme TV:n katselua. KareKanon jaksojen jälkeen vuoroon tuli Takeshi Kitanon live-actionleffa Brother. Vaikka keskinkertainen leffa nojasi lähes pelkästään aseiden paukkeeseen ja veren lentelyyn, sai se silti nukutettua monet miittaajista. Hiljakseen urheiden valvojien joukko alkoi pienentyä.

Brotherin viimein saatua ennalta-arvattavan loppunsa ja kellon lähestyessä hiljakseen aamuyötä vaihdettiin sisältö kevyempään. Vuoron sai Mahou Tsukai Tain OAV, jota tapittamalla viimeiset hereilläolevat pyrkivät pitämään silmänsä auki. Sarjan huumoria taidettiin arvostaa valvonnan kyseisessä vaiheessa hyvin vähän. Koko yön valvonta ei kuitenkaan onnistunut keneltäkään; puoli kuuden maissa MTT:n neljäs puolituntinen jakso päättyi ja TV pääsi lepäämään. Viimeiset valvojat etsivät jostain lattialta sopivat nurkat ja päättivät yrittää saada jonkin verran unta seuraavan päivän miittausta varten.

Ruokaa valmistumassa Keittiömestari työssään
Ja sushi valmistuu...

1.8., se mitä seuraavan päivän hämyisistä tapahtumista jäi mieleen

Heräsin vielä ennen seitsemää omituiseen naapurihuoneesta kuuluvaan ääneen. Tarkempi tutustuminen osoitti, että Kupolin vakituiset StepMania-fanaatikot olivat onnistuneet asentamaan pelin ja ison liudan kappaleita Poopsin koneelle ja hakkasivat nyt näppäimistöä kovaa tahtia. Päätin, että noin tunnin unella selviäminen voittaisi enemmän kovalla lattialla vietetyn ajan, joten jäin pystyyn odottamaan muiden heräämistä. Hiljakseen havahtumista tapahtui ja yhä useampi miittaaja nousi istumaan ja katselemaan apaattisena eteensä. Keskustelua yritettiin aloittaa harvakseltaan ja silloinkin se tapettiin välittömästi. Muutama seuraava tunti kuluikin puhtaasti istumalihaksia rasitettaessa. Viimeiset unikeot herätettiin meteliin ennen yhdeksää kun hereilläolijat päättivät matkata kauppaan ostamaan aamupalaa.

Aamupalojen kyhäämisen (joista suosituimmaksi osoittautuivat kimppaostetut maissimurot) jälkeen tajunta alkoi palata hitaampienkin päähän. GreeDy päätti poistua paikalta jo aamupäivällä lunastamaan majoituspaikkaansa ja me muut keräännyimme katsomaan Utena: Adolescence Mokushirokua. Raskaan taideanimen jälkeen tunnelmaa kevennettiin kolmella jaksolla Mahou Tsukai Taita, jolloin ehdimme jo katsoa OAV:n loppuun saakka ja aloitella TV-sarjaakin.

Hieman ennen kello yhtä valtaosa miittaajista (minä, Zheno, Gaku, Poopsie, Winder, Yagami, kaotik, Kumiorava ja Calzu) marssi ulos asunnosta ja otti suunnan kohti Rossoa. Lisäksi Xuenay ja Shinanai poistuivat paikalta syömään jotain, eikä heistä nähty enää mitään loppupäivänä. Rossoon matkatessa ilmapiiri piristyi entisestään ja keskusteluakin alkoi syntyä.

Rossossa ruokailemassa: pihvinsyöjät Yagami, Gaku, Poops, Calzu ja kao Rossossa ruokailemassa: pizzansyöjät Winder, Vehlou ja Kumiorava
Rosson ruokaseurue odottelee pääateriaa

Vatsojen täyttämisen jälkeen palasimme taas asunnolle ja ehdimme sopivasti toivottaa lähdössä oleville KKnJ_fanille ja Hentai-samalle hyvää matkaa. Sitten upouudet MTT-addiktit laittoivat sarjan pyörimään ennen kuin kukaan ennätti esittää vastalauseita. Katselimmekin Mahou Tsukai Taita useamman tunnin ajan aina siihen saakka, että Zhenon junan lähtöaika alkoi lähestyä. Nyt Kumiorava suuntasi hankkimaan Finnconista tarjolla olevaa yösijaansa ja muut marssivat Kupittaan rautatieasemalle perustajaamme saattamaan. Kun Zhii oli laskeutunut portaat alas laiturille, päätimme me etsiytyä bussiin ja siirtyä viimeinkin Turun satamaan laivoja katselemaan.

Onnekkaasti bussi saapui nopeaa, emmekä joutuneet kärsimään pitkää aikaa helteestä. Ensimmäinen käyttämämme kuljetuslaite ei myöskään ollut liian täynnä, joten matka keskustaan oli aivan mukava. Jäimme pois Kauppatorilla ja aloimme odottaa satamaan menossa olevaa bussia, joka ajoikin mukavan tyhjänä eteemme hetken kuluttua. Samassa lähes tyhjästä ilmestyi kauhistuttava massa ihmisiä tunkemaan sisään bussin ovesta. Vaihtelevalla röyhkeydellä onnistuivat kaikki miittiläiset valtaamaan itselleen joko istuma- tai seisomapaikkoja, ja bussi nytkähteli liikkeelle täpötäytenä. Seuraavien pysäkkien odottajat saivat jäädä nuolemaan näppejään kun kuski ei suostunut päästämään yhtään ylimääräistä matkaajaa sisälle ennen satamaa.

Ehdimme katsella vain muutamaa laivaa ja myyntikojua ennen kuin Calzu ilmoitti, että hänellä lähtisi juna kello seitsemältä ja että hän tarvitsisi tavaransa Poopsin luota. Hetken pohdinnan jälkeen jakauduimme kahteen osaan; Poopsie, Gaku ja kaotik lähtivät Calzun mukaan kämpälle josta he myöhemmin matkaisivat elokuvateatteriin katsomaan Terminator 3:sta. Yagami, Winder ja minä jäimme puolestaan katselemaan korkeita laivoja.

Vietettyämme runsaan tunnin ihaillen tyylikkäitä laivoja ja venäläisten merimiesten erinomaista bisnesvainua Poopsie otti yhteyttä ja suositteli meitä tulemaan kohtuunopeasti takaisin jos emme haluaisi viettää loppuiltaa oven ulkopuolella. Otimme neuvosta vaarin ja postuimme välittömästi bussipysäkille. Vaikka paluumatka ei sujunut läheskään yhtä sulavasti kuin meno, ehdimme silti sopivissa ajoin takaisin. Poopsie oli jo ehtinyt lähteä varaamaan lippuja ja myös Gaku ja kaotik lähtivät liikkeelle jonkin ajan kuluttua. Me kolme jäljelle jäänyttä istuskelimme iltaa MTT:n parissa kunnes sain yhteyden jo edellisenä iltana miitistä poistuneeseen zanmatoon, majoittajaani conin ajaksi. Miitti loppui omalta osaltani puoli kymmenen maissa kun astuin ulos asunnosta DVD-soittimen ja laukkujeni kanssa lämpimään perjantai-iltaan.

Lisää kuvia miitistä:

KKnJ_fan ja Hentai-sama Vehlou, Kumiorava ja ja Calzu keittiössä Poops, Calzu ja Winder viettämässä päivää television parissa Miitin isäntä Poops Porukka luennolla. Vasemmalta oikealle: zanmato, GreeDy, Vehlou, Winder, Yagami, Gaku ja Poops Poops, Zhenoa ja Shinanai sohvalla Winder, Poops ja Gaku kävelyllä Winder keittiössä TV:tä ja surffailua: Yagami, Gaku ja Kumiorava Zhenoa ottaa kuvan Kao ottaa kuvan. Vasemmalta: Xuenay, GreeDy, kaotik, zanmato, Vehlou, KKnJ_fan ja Hentai-sama. Zhenoa ja Gaku televisiosohvalla Animea DVD:ltä. Kuvassa Zhenoa. kaotik ruokalassa Sohvan perusasuttajia; Poops, Shinanai ja Iltalehti. Zhiin viimeinen kuva Kupittaan asemalta. Vasemmalta: Winder, Poops, Calzu, Gaku, Vehlou, Yagami ja kaotik Kolopeli! Veh Winder syö Kuvaamista Astioita etsimässä Poopsien kaapista Zhii tutkii kassia Subbariakin katsottiin Riisiä ja kattiloita; sushia näistä myöhemmin Katsotaan televisiota! Zhii Uusi levy lähdössä pyörimään Katsotaan... animea? ...ja lisää animea.
Kiitos kuvaajillemme Zanmatolle, kaotikille, GreeDylle, Zhenoalle ja Kumioravalle kameratoiminnasta sekä Gakulle kuvaselitteiden luomisesta!

Takaisin artikkelisivulle

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste