sisällön alkuun
25.11.2017 09.34 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Takaisin artikkelisivulle

Artikkeli: Allnighter 3.4. ja Annanmiitti 4.4.2004

Kirjoitettu 14.04.2004
Kirjoittaja: Veh

KupoMiitti seitsemän kahdeksasosaa

Paikkojen ja henkilöiden nimet voivat olla mielivaltaisen väärin. Valita jos ovat.

Seuraavat kellonajat on esitetty Vehin annanmiittistandardilla, eli siis peräkkäisinä hereilläolotunteina. Aika voidaan sovittaa muille osallistujille vähentämällä luvusta Xuenayn tapauksessa 2 tuntia, Miizoun tapauksessa n tuntia ja muiden kanssa vuorostaan noin kokonainen vuorokausi.

00.00 - Herään aamulla. Kännykkä näyttää kellon olevan vasta seitsemän, joten aion vielä nukkua yhden takuulla ansaitemani tunnin - Zwein ja HeSan jääminen pois ja miitin pohtiminen söivät hyvin suuren osan yöunistani. Äiti tulee ihmettelemään miksi ei ole ylhäällä ja tajuan, että känny on edelleen talviajassa.

01.53 - Saapuminen asemalle onnistui aikataulun mukaan ja olen saanut asetuttua junaan. Mukana on kaksi laukkua, joista kevyempi on läppärin ja tärkeimpien papereiden kantoon ja raskaampi sisältää pääasiassa Etelä-Suomeen katoavaa tavaraa: kaksi Utena-boksia kiertämään sarjan kuolaavia faneja ja toivottavasti korruptoimaan vielä lisääkin, kolme kirjaa teoreettisesrta fysiikasta, joilla lahjoin Xuen saapumaan paikalle ja viimeisenä mutta ei vähimpänä runsas pino vanhoja pitkän ranskan ylioppilaskokeita luovutettavaksi eteenpäin raksulle. Kuten jokaisella edelliselläkin miittimatkalla, ei junassa nytkään ole pulaa tilasta. Tiedän tosin, että takaisintullessa joku tulee väistämättä istumaan viereisellä paikalla - vakio sekin. Junavaununi on täynnä kännykähälisijöitä, jotka estävät tehokkaat aamutorkut.

08.56 - Juna saapuu Helsingin rautatieasemalle. Ennen kuin kerkeän edes kävellä laiturin päähän, saapuu myös Turusta junalaite. Xue nousee sopivasti ulos parin metrin päästä sijainnistani. Otamme yhteyden allnighterisäntäämme Miizouhun ja pääsemme lähes heti pakkautumaan autoon kohti Pihlajamäkeä.

09.20 - Vierailu Pihjalamäen ostoskeskukseen, missä ostamme valitsemme jokainen kahden kappaleen verran eritasoisia ja -kokoisia pakastepizzoja tulevaa valvontaa varten. Minä ja Xue ostamme myös juotavaa - minä perussolapullon, Xue kaksi pienempää putelia Pepsi X:ää. Hän saa vielä myöhemmin aiheen katua päätöstään keinotekoisten piristeiden käytöstä...

09.35 - Majoittuminen Miizoun asuntoon ja sen varustetason ihastelemista. Jättiläis-Pikachu herättää hilpeyttä ja manga- ja animekokoelmat kutsuvat paneutumaan niihin tarkemminkin. Ajantaju alkaa hiljakseen hävitä.

10.00 - Sekä tapahtumia näiltä hetkiltä eteenpäin: Xue houkuttelee meidät kokeilemaan ala-asteenaikaisia Doomtroopers-korttejaan. Ilman mitään todella hyvää tekosyytä niiden välttämiseksi päädymme pelaamaan ja toteamme sen oikein kelvolliseksi ajanvietteeksi. Xue semettää meidät muut peliin saamallaan megakortilla.

Aina toisinaan taustalla pyörii animea. Ensimmäiseksi taustasarjan virkaa saa hoitaa Shoujo kakumei Utenan mustaruusukauden aloitus. Kunhan jaksot valuvat tarpeeksi pitkälle, saavutamme legendaarisen KAUBERU-fillerin, joka kerää katseet vajaaksi puoleksi tunniksi itseensä. Paljon naurua.

"Täydennämme" Miizoun konetta erittäin tärkeillä hyötyohjelmilla - näistä tietenkin tärkeimpänä on Putty, jonka latauksen jälkeen näytölle ilmestyy kaksi uutta irkkiruutua, joiden kautta pääsemme häiriköimään onnettomia allnighterista pois jääneitä kupolisteja. Toimintasuunnitelmatkin vahvistuvat vielä asteen paremmiksi.

14.00 - Avaamme läppärissäni CGobanin ja aloitamme Xuenay-Vehlou-mestaruusturnauksen. Go-pelistämme tulee erittäin aluepohjainen. Olen alkupelin jälkeen reilussa johdossa, mutta sen jälkeen jumitumme kokoamaan valtavan taistelun kokonaisesta kivieni muurista. Erittäin pitkien mietintätuokioiden ja pyristely-yritysten jälkeen joudun luovuttamaan. Pistearvion mukaan olin noin 40 pistettä tappiolla. Samaan aikaan kun selittelen irkissä tappiotani opettaa Xue Miizille gota 9*9-laudalla ja melkein häviää.

Pelaamme toisen pelin Doomtroopersia. Xue semettää meidät molemmat saamallaan megakortilla. Pelimekaniikassa alkaa siis jo esiintyä selkeitä kaavamaisuuksia...

19.00 - Aamuyö. Laitamme viimein toisetkin pizzat kulutukseen ja väsyneinä päädymme katsomaan lisää animea. Telkku rullaa näytille Utenan toisen loistofillerin - Nanami no Tamago - ja sen jälkeen NieA under 7:n kaksi ensimmäistä jaksoa. Välttääksemme passivoitumista kaivamme taas Doomtroopers-kortit esiin ja pelaamme pelin. Suureksi yllätyksekseni päädyn semettämään Xuen ja Miizin saamallani megakortilla. Kukaan ei edes yritä nukkua silmäystäkään.

22.45 - Xue ja minä saamme hauskan idean; meillä on vielä runsaasti aikaa kello 9.30:n tapaamiseen Helsingin keskustassa, joten miksemme säästäisi bussirahoja ja kävelisi perille? Miiz suhtautuu ideaan skeptisesti, mutta ei pane lopulta liikaa vastaan. Xue tyhjentää kofeiinitablettivarastoaan. Hän saa vielä myöhemmin aiheen katua päätöstään keinotekoisten piristeiden käytöstä...

23.25 - Poistumme asunnosta kaikki kantamuksemme mukanamme ja aloitamme kävelyurakan - ei kymmenkunta kilometriä näin mukavassa säässä voi tuntua miltään!

25.05 - Saavumme rautatieasemalle. Toteamme, että bussi olisikin varmasti tuntemattomien miittiä vastustavien voimien ansiosta jäänyt tulematta ja siksi oli aivan perusteltua taittaa matka jalan. Liikkumaraajamme esittävät äänekkäitä vastalauseita. Kerkeämme levähtää lyhyen hetken tallelokeroiden luona, kun järjestelemme tavaraa uudestaan ja jätämme isot kassit odottamaan.

25.20 - Saavumme Forumin kulmalle. Paikalle tipahtelee kymmenen minuutin sisään paljon enemmän porukkaa kuin osasimme odottaakaan - teempee, Scuttar, Kintaro, raksu, Kasumi, Yagami, Duran ja kao. Monien esittelyjen jälkeen siirrymme Annantalolle.

25.45 - Annantalo aukeaa juuri sopivasti ennen saapumistamme. Perinteinen kello sanoo ajaksi 9.45. Säntäämme sisälle ja levittäydymme tilaan. Yläkerrasta löytyy Fennican myyntipöytä ja sieltä sekä paljon animemusiikkia että japaninkielistä mangaa. Vuoden 2004 Japanipäivän ensimmäisestä loppuunmyydystä tuotteesta tulee Shoujo kakumei Utenan ensimmäinen soundtrack, josta minä ja kao viemme ainoat kappaleet ennen kuin koko tapahtuma on edes ehtinyt virallisesti alkaa.

26.00 - Japanipäivän avajaistilaisuudessa puhuu mm. Japanilaisen kulttuurin ystävien puheenjohtaja ja Japanin Suomen suurlähettiläs. Tämän jälkeen salissa alkaa heti välittömästi Zen Nippon Kendo Renmein iaidokatojen esittely ennen kuin kukaan kerkeää pois. Hiippailen katojen jälkeen ulos ja tapaan ulkopuolella paikalle viimein kerenneen Plaquen. Myös Angusti on liittymässä mukaamme ja saavuttaa ryhmän puolisen tuntia myöhemmin.

26.30 - Kupolisteilla on nälkä! Päätämme marssia lähimpään Hesburgeriin hyödyntämään löytämiäni alekuponkeja. Valitettavasti se on kiinni. Petämme Hesen jumalia ja hiivimme Mäkkäriin seuraavasta ovesta. Ruokailun jälkeen jäämme seisoskelemaan paikallemme tyhjään syömätilaan ja yrittämään keksiä, mitä tekisimme. Xue haluaa palata takaisin Miizin kämpälle pelaamaan lisää Doomtroopersia - "muut voivat katsoa animea tai irkata". Ehdotus hylätään ja pitkän peukalonpyörittämisen jälkeen päätämme palata Annantalolle.

27.45 - Saavumme takaisin Japanipäiville ja tapaamme Jijin, Zhiin ja Zhiin luokse majoittuneen ranskalaisen opiskelijan. Vaihto-oppilas joutuu hetken ajan vain tuijottelemaan onnettomana omistajaa vaihtaneita Utena-boksejani kupolistien vaihtaessa kuulumisia suomeksi. Epäonnistumme hajaantumaan luonnollisesti ympäri taloa ja - mittavan pohdinnan jälkeen - päätämme pitää puolen tunnin pakkotauon käytävien tukkimisesta nyt 16 henkeen paisuneella ryhmällämme.

28.35 - Kokoonnumme taas. Koska kaikki tutut on jo tavattu ja täten päivän tärkeimmät tavoitteet suoritettu (ja useimmat osallistujat eivät tunnu omistavan mielipiteitä yhtään mistään asiasta), päätän Xuen kanssa, että voimme nyt viimein siirtyä takaisin Miizin kämpälle. Minä, Kasumi ja Yagami sijoitumme Duranin autoon ja yritämme löytää sen perille kun muut puolestaan kulkevat bussilla (ja ehtivät paikalle ensin).

29.20 - Olemme taas Miizin asunnossa. Toisten suuremmaksi ja toisten vähemmän suuremmaksi pettymykseksi Doomtrooper-kortit ovat edelleen päärautatieaseman tallelokerossa, ja joudumme siksi selviämään ilman niitä. Päädymmekin pelaamaan jo ensimmäisestä miitistä tutuksi tulllutta Werewolfia kolmen pelin verran ja idlaamaan asunnossa muuten vain.

30.00 - Haastan Xuen revanssiotteluun gossa. Muille laitetaan surraamaan ensin jaksollinen Lainia ja sen jälkeen toinen Utenan alusta (kai korruptoiduitte jo?). Kumpikaan ei enää jaksa pelata ajatuksella, joten ottelusta tulee kahden go-intuition kahakka. Siitä tulee myöskin taas vahvasti alueellinen. Tällä kertaapa Xue ei onnistukaan rikkomaan rakennelmiani. Sen sijaan minä lonkeroin häneltä melkein kaiken alueen pois ja haukkaan muutaman kulman itselleni saman tien. Pelaamme pelin loppuun saakka ja voitan pistearvion mukaan noin 150 pisteellä. Xue toteaa turnauksemme toimivan "paras kolmesta"-periaatteella, ja sovimme finaalimatsin pidettäväksi joskus jossain toisessa miitissä, kun olemme molemmat hereillä. Päästyäni ilkeälle päälle tapan Miizin kokonaan 9*9-pelissä ja voitan Plaquen kaksi kertaa neliulotteisessa ristinollassa.

32.10 - Miizoun asunnon miittijatkot päättyvät ja osallistujat hajoavat omille teilleen. Minä, Xue, Angu ja Pläks pakkaudumme Miizoubiiliin ja saamme ilmaisen kyydin keskustaan. Saamme kunnialla tavaramme pois säilöstä ja odottelemme lähtöhetkiä.

33.00 - Muut poistuvat ja minä jään istuskelemaan itsekseni asemalle. Hereilläpysyminen alkaa jo viedä kaiken mahdollisen keskittymiskyvyn ja vietän erittäin epämukavan tunnin yrittäen pakottaa itseäni lukemaan Kansallisteatterin näytelmiä esittelevää ilmaisjakelulehteä.

34.20 - Juna lähtee Ouluun. Saan vähemmän yllättävästi heti aluksi naapuripaikalleni istujan ja päätän jättää miittiraportin kirjoittamisen myöhempään. Nukahdan hetkeksi jo ennen konduktöörin tuloa, vahvistan sitten lippuni ja torkun lisää. Kolmen tunnin yöunien jälkeen saavumme Seinäjoelle ja melkein kaikki matkustajat virtaavat pois vaunusta. Alan kirjoittaa tätä raporttia.

39.00 (ei enää yhtäjaksoista hereilläoloa) - Kirjoitan nämä rivit.

En todellisuudessa odottanut Annanmiittiimme kovinkaan montaa osallistujaa, ja yllätyin siksi erittäin positiivisesti aktiivisten ihmisten määrästä. Tapasin monia uusia kasvoja ja kupolistit osoittivat jälleen kerransa olevansa perinteisenkin tapaamisen puolella vähintään yhtä mukavia ja järkeviä ihmisiä kuin irkissäkin. Koska miitistä ei alun perinkään ollut tarkoitus tulla todellista pitkää miittiä vaan vain pieni tuttutapaaminen, oli tapahtumaa pohdittu aivan liian huonosti suhteessa osallistujamäärään. Lupaan, että Oulumiitti tulee olemaan paljon ihmisläheisempi ja sujuvampi miittitilaisuus.

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille kupolisteille!

Kuvia tapahtumasta

...on nähtävillä täällä (krediitit Plaquelle)

Takaisin artikkelisivulle

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste