sisällön alkuun
25.11.2017 09.35 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"KUntaPOliittisten nuorten LIitto"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Takaisin artikkelisivulle

Artikkeli: Conmiitti 9.7.2004

Kirjoitettu 14.07.2004
Kirjoittaja: Veh

Suomen kolmas animecon järjestettiin heinäkuun toisena viikonloppuna Jyväskylässä - jälleen sci-fi-tapahtuma Finnconin yhteydessä. Seuraava suuren kokoluokan animetapahtuma tulee tapahtumaan maassamme vasta vuonna 2006, joten A-con luonnollisesti oli vetämässä huomattavia määriä kupolisteja puoleensa ja antoi aiheen jälleen yhdelle miitille - se nimettiin tilanteesta riippuen joko Conmiitiksi tai Kupomiitti VIII:ksi.

Kupolisteja kokoontuu ja conmiitti pidetään 9. heinäkuuta

Kupolismin reittikartta Oulusta Siperiaan: Vehlou -> GreeDy --> Shinanai --> Miizou -> Zhii -> kao -> Dagg -> Nina --> Kasumi -> Hectigo --> (musasabi) -> Dragu -> Sinus -> Elina -> Ellen -> Mukuro -> JacKal -> Winder -> nanoIQ -> ripeZgy ->Angu -> Iwakura -> HeSa -> Efana --> Xuenay

Ensimmäinen kohtaamani kupolistikokoontuminen perjantaina tapahtui Tampereella, ja koski minun ja Kemistä saapuneen GreeDyn lisäksi Shinanaita ja hieman myöhemmin myös myöhästelevää Miizoubiiliä kyytiläisineen. Biili oli pysähtynyt Helsingin ja Tampereen välille nauttimaan nurmella onigirejä, ja siksi kerkesimme jo käväistä läpi muutamia kauppoja sen saapumista odotellessa - mukaani tarttui samanlainen pienikokoinen muistilehtiö, kuin mihin olin listannut vajaa vuosi sitten edellisen conin tapahtumat.

Tunnelmanpala mökiltä, lauantaiyö klo 01:25: Yön pimeimpinä hetkinäkin ulkosalla on varsin kirkasta myös täällä etelässä. Istuskelen yukata päällä lipputankoon nojaillen rantakalliolla ja katselen eteeni piirtyvää järvimaisemaa. Läppärini soittaa ääneen tunnelmallisesti Ali Projectin uutta Étoiles-levyä ja kaikki muut yöpyjät piilottelevat kymmenen metrin päässä sijaitsevan ahtaahkon mökin sisällä piilossa itikoilta.

Kohdattuamme ja tutustuttuamme uusiin naamoihin suunnistimme toteuttamaan Tampereen tapaamisen tärkeintä tavoitetta - wasabijäätelön syömistä. Jo toista kertaa Kupolin historiassa pujottauduimme Tamperetta pitkin Shinan johdolla japanilaiseen ravintolaan Marusekiin ja totesimme tyytyväisenä sieltä löytyvän hyvin tilaa. Mikä parempaa, jo pelkkä seitsemän jäätelön ja muutaman sushinpalan joukkotilauksemme tarjosi meille jälleen ruokailupaikan ravintolan alakerran teehuoneesta. Aika kului siellä hyvin keskustellen ja wasabin makua pohdiskellen, kunnes ensin Shina poistui hoitamaan omia tehtäviään ja hieman myöhemmin me muut lähdimme kuolaamaan pelejä ja DVD:itä PlayerOneen ja Filmifriikkiin.

Pienen kantamusten kanssa temppuilun jälkeen Miizbiili otti suunnakseen Jyväskylän ja minä ja GreeDy kiirehdimme samaan paikkaan suunnistavaan junaan. jonkin aikaa junan lähdön jälkeen sen kyytiläisitä tunnistautuivat Kasumi ja Hectigo, joiden kanssa jutellessa puolitoistatuntinen kulkikin mukavasti.

Tunnelmanpala mökiltä, lauantaiyö klo 01:35: Itikoitakin näkyy jo hieman, joskaan ei läheskään harmiksi asti. Yksinäinen vesilintu uiskentelee kallion edessä vedessä ja edes erinomainen musiikki ei vedä kupolisteja ulos hiljalleen hapesta tyhjentyvästä mökkitilasta. Elämää näkyy ainoastaan silloin, kun satunnainen ihminen hyppelee saaren poikki yöpesulle tai sieltä pois.

Tunnelma vaihtui Jyväskylässä yllättävänkin nopeasti. Purkauduttuamme junan perästä ehdimme nähdä järjestelytehtäviä hoitamassa olevan musasabin, joka ilmoitti "Kupolin miitin olevan sisällä Matkakeskuksessa". Tämä kuulosti jo hitusen epäilyttävältä, ja syy löytyi nopeasti - varttitunnin päästä keskuksen keskelle oli ryhmittynyt parin kymmenen kupolistin massa.

Paikallisoppaamme Elina opasti meidät kaupungin halki ja ruokakaupan kautta istuskelemaan Kirkkopuistoon. Matkalla onnistuimme nappaamaan mukaan kimppakyydillä Jyväskylään saapuneen Xuenayn.

Tunnelmanpala mökiltä, klo 1:45: Itikat alkavat olla entistä virkeämpiä ja uskalsipa yksi pistääkin minua sukan läpi. Yöpeseytyjiä etenee selkäni takana edelleen kohtuutasaisena virtana ja nyt muutamat jopa pysähtelevät lipputangon luokse pohtimaan, että olenko onnistunut pääsemään keskeltä saarta ja yötä irkkiin. Sitä en toki ole tehnyt, vaan kirjoitanpa vain teille muistoja talteen, rakkaat yöpyjäystäväni...

Kirkkopuistossa istahdimme alas nurmelle ja jakauduimme osittain syömään mukaan napattua pakettijäätelöä, osittain potkimaan minikokoista jalkapalloa ja osittain vain puhtaasti seurustelemaan toisten kanssa. Miizbiilin kyytiläiset ennättivät kaupunkiin ja puistoon viimein puoli kuudeksi ja lähdimme seikkailemaan entistä paisuneemmalla kupojoukkiollamme illan viralliseen miittipaikkaamme, Kulttuuriklubi Siperiaan.

Jo Siperian ovella odotteli taas uusi joukko Kupolin enemmän tai vähemmän tuttua porukkaa, ja kuuden maissa väkimäärä vain kasvoi. Edes adminit eivät enää pysyneet perässä kaikista paikalle saapuneista kupolisteista, joten illan mittaan oven eteen asetettiin nimilista kävijöiden täydennettäväksi kirouksen (rehevän karvankasvun, pään kaljuuntumisen ja kupolin bannien) uhalla. Tapahtuman lopulla listasta löytyivät seuraavat nickit:

Vehlou
JacKal
[GreeDy]
EzCimO
kiNok
Mirtsachan
Xuenay
nanoIQ
Winder
kao
Angu
Elina
Miizou
Inspyron
Zanbato
Hajime^
Mukuro
Hectigo
shinner
Kasumi
musasabi
HeSa
Iwa
Efana
ripeZgy
Ellen
Blizzard
Kaze

Todellisuudessa paikalla oli huomattavasti yli 30 ihmistä, eli osa osaanottajista (mukaanlukien perustaja-adminimme Zhenoa, hyi hyi) päätti uhmata Kupolin mahtavaa kirousta ja karata kirjoittamatta nimeään vieraskirjaan.

Kesäkuussa pidetty Pulumiitti oli suurin Kupolin miitti ikinä. Conmiitti vain oli vielä paljon suurempi. Meillä ei ollut toivoakaan kovin hienosta yhteisestä ohjelmasta - miitti-isännäksi nakitettu Xue piti aluksi lyhyen esittelypuheen ja pisti sitten käyntiin esittelykierroksen jonka aikan kaikki paljastivat vähintään nickinsä. Seuraavaksi hajaääni kupolistien sankasta joukosta jo penäsikin yhteislaulua, ja toteutimme pyynnön auliisti - Xue kaivoi jälleen esiin ikisuositun laulukirjan Scifistin malja, ja lurittellimme siitä muutaman kappaleen passiiviselle yleisölle. Tämän jälkeen vuorossa oli yheislaulu "N pientä assassiinia hiipi näin / linnan käytäviä eteenpäin...", jonka aikana saimme lopulta 27 ihmistä astelemaan jonossa ja ainakin aukomaan suutaan laulun tahtiin. Lopuksi vartijat saivat assassiiniletkan kiinni ja mestasivat sen viimeiseen otukseen.

Tunnelmanpala mökiltä, klo 2:05: Pikkulintuja lentelee jo läheisessä puussa. Xuenay kävi kohteliaasti kertomassa tilannetta sisältä: heikot kupolistit ovat päättäneet mennä joukkona nukkumaan jo ennen auringonnousua. En tiedä mistä nurkasta löydän itselleni unitilaa, mutta en ole vielä kiinnostunutkaan. Suuri osa raporttia odottaa kirjoittamistaan.

Lauleloiden jatkuessa karaoken parissa suuremmassa tilassa muiden seurapelien säestämänä Kupolin paha ja moraalisesti korruptoitunut piirtäjäjoukko oli Assassinimarssin "inspiroimana" kerääntynyt sivuhuoneeseen piirtelemään ja sosialisoimaan keskenään. Ennen pitkää tämä huomattiin ja miittaajat jakautuivat tasaisemmin huoneiden kesken; eihän piirtäjiä toki voinut päästää rauhassa kuviaan raapustelemaan.

Ajan kuluessa tapahtuma hajautui taas tavanomaisen pirstaleiseksi. Jopa tanssimatto ja läppärikin onnistuttiin manaamaan jostain paikalle ja toisaalla Muuttuva labyrintti vaati uhreja. Xuelle pidettiin miehuuskoe näyttämällä hänelle kauhurainaa nimeltä "MiniMoni the Movie". Kukaan ei kestänyt loppuun saakka tätä tunnin pituista teletappijaksoa, jonka hahmot oli vain korvattu japanilaisilla naisnäyttelijöillä.

Tunnelmanpala mökiltä, klo 2:15: Sain kaverin. HeSa tuli istumaan yötä kanssani mökin pyhittyessä jo unta varten. Saarimaisema on näkyvästi aiempaa kirkkaampi ja itikanraadoista ympärilläni alkaa pian muodostua jo näkyvä kasa.

Ennen pitkää myös musasabi ehti järjestelytehtävistään paikalle, ja uuden vahvistuksen myötä miittilaulelot paranivat entisestään. Siperian lavalla ehdittiin esittää illan mittaan runsas määrä fantasia- sci-fi- ja juomalauluhenkisiä kappaleita samalla kun aivan sen vieressä sijaitseva tanssimattopiste alkoi jo tyhjentyä.

Vaikka meillä oli Siperiassa miittiaikaa aina kello yhteentoista saakka, päätimme varautua poistumiseen hyvissä ajoin ja Xuen huudoin aloitimme siistimisoperaation jo kymmeneltä. Tästä seurasi se, että yhdentoista aikaan olimme ehtineet kolmen henkilöauton voimalla parisenkymmentä kilometriä Jyväskylästä eteenpäin ja pällistelimme järven keskellä sjaitsevaa Angun mökkiä, coninaikaista yöpaikkaamme.

Monien peräkkäisten venematkojen jälkeen koko miittiporukkamme oli viimein päässyt saareen ja alkoi hiljakseen sopeutuakin sinne. Xue jatkoi automatkalla kehitellyn valtavan salaliittosuunnitelman vastatoimia käyttäen kännykkäänsä pommintarkastimena ja muut istuskelivat iltayötä missä sattuivat. Välissä ehdimme pelata erällisen Ihmissuden #kupoli-versiota, joka päättyi Angun ja Mukuron omaan yksityiseen irkkikanavaan muiden saadessa sieltä elinikäiset bannit. Useimmat oppivat nopeasti, että parhaiten itikoilta pysyy suojassa istumalla vain sisällä mökissä ja tekemättä paljoa mitään.

Yön viimeinen tunnelmanpala, klo 2:25: Mökki on nyt pimeä. Veikkaan, että nukkuvat kupolistit arvostavat paljon sitä, kuinka pian rymistelen sisälle ja etsin itselleni jonkin nurkan torkuttavaksi. Kolmen-neljän tunnin päästä on herätys, ja kun kerran seurasta alkaa olla pulaa, voisi itsekin käyttää yötä ihan uneen.

Takaisin artikkelisivulle

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste