sisällön alkuun
25.11.2017 09.28 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ota Kupoliisi, Otakupoliisi"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Tietoja animesta

päivitetty 30.6.2009
Akagi -logo

Alkuperäinen nimi:
闘牌伝説アカギ 闇に舞い降りた天才

Translitterointi:
tohai densetsu akagi yami ni maiorita tensai

Pituus:
26 jaksoa

Tekijä(t):
Nobuyuki Fukumoto

Ohjaaja: Yuzo Sato
Studio: Madhouse

Muita medioita:
Manga: 21- volyymiä (alkuperäinen teos)
2 live-action elokuvaa

Keskusteluja Kupolissa:

Kupolin virallinen arvosana:

****

virallinen arvosana lasketaan ottamalla keskiarvo kaikista tällä sivulla olevista arvosanoista; sekä Kuun teos -arvosanasta että arvosteluiden arvosanoista

Akagi

Palaa tästä takaisin teoslistaukseen.

Sisällysluettelo

Esittely

Esittelyn on kirjoittanut shinner

Nobuyuki Fukumoton Akagissa tarina lähtee käyntiin eräänä sateisena iltana, kun sarjan nimikkohenkilö, Akagi Shigeru, päätyy yakuzan mahjongluolaan paetessaan poliisia.  Peluri Nangou on huonossa jamassa, hän on aikonut maksaa velkansa yakuzalle mahjong-pelissä, mutta tilanne ei näytä hyvältä, illan mittaan hän on menettänyt jo lähes kaiken.  Akagi pelkän vaistonsa varassa onnistuu kääntämään tilanteen Nangoulle ja päätyy pelaamaan yakuzat suohon.
 
Tästä alkaa Akagin matka Japanin aurinkolasien ja tupakansavun kyllästämässä alamaailmassa.  Mahjong-pöydän ääressä vastaan asettuu monenmoista ikävää hämäräveikkoa, eikä Akagikaan mukavimmasta päästä ole.  Hän on kylmäverinen ja varsin säälimätön kaveri, joka ei pelkää ketään tai mitään, eikä henkensäkään uhalla kaihda keinoja voittaakseen.  Akagi ei tyydy vain voittamaan vastustajaansa, hän haluaa murskata heidät itsetuhon partaalle.  Sarjan vetovoima onkin nopean toiminnan sijaan tiiviissä tunnelmassa, jota karu ulkoasu ja äänimaailma vielä tehostavat.
 
Pahimmillaan Akagi saattaa jopa aiheuttaa kiinnostusta itse mahjongiin, joka ei siis ole tässä tapauksessa se Windowsin mukana tuleva pelike, vaan monimutkainen, hieman pokeriin verrattavissa oleva uhkapeli.  Pelistä onkin infopaketti Vehin kokoamana foorumilla, ja se kannattaa vilkaista läpi ennen sarjan katsomista - vaikka asiat selitetäänkin, saa sarjasta vielä enemmän irti, kun perustiedot on hallussa.  Ja sitten voi myös joinia kanavalle peliseuraa kyselemään!
 
Akagia on julkaistu Kindai Maajan (Modern Mahjong) lehdessä vuodesta 1992 21 -albumin verran ja sarja jatkuu edelleen.  Vuoden 2005 lopulla mangasta tehtiin 26-osainen anime, ja 90-luvun puolivälissä on myös julkaistu kaksi live action-elokuvaa.

Kuun teos

Tämä anime on ollut kuun teoksena 13.10.2008 alkaen. Tällöin se arvosteltiin 3 kertaa. Voit lukea arvostelut ketjusta Viikon teos: Akagi (anime).

Kolmen arvostelun keskiarvo:
****

Haluat ehkä takaisin teoslistaukseen tutustuttuasi tähän sivuun.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste