sisällön alkuun
25.11.2017 09.29 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Tietoja mangasta

päivitetty 30.6.2009
Azumanga Daioh -logo

Alkuperäinen nimi:
あずまんが大王

Translitterointi:
azumanga daiou

Pituus:
4 pokkaria

Tekijä(t):
Mangaka: Kiyohiko Azuma

Muita medioita:
TV-anime

Keskusteluja Kupolissa:

Suomimanga:

Julkaisija Suomessa:
Punainen jättiläinen

Kirjoja julkaistu:
4/4

Julkaisun kesto:
2007-2008

Lisätietoa:
Suomimanga: Azumanga Daioh

Kupolin virallinen arvosana:

****

virallinen arvosana lasketaan ottamalla keskiarvo kaikista tällä sivulla olevista arvosanoista; sekä Kuun teos -arvosanasta että arvosteluiden arvosanoista

Azumanga Daioh

Palaa tästä takaisin teoslistaukseen.

Sisällysluettelo

Esittely

Esittelyn on kirjoittanut Miizou

Azumanga Daioh on Kiyohiko Azuman näyte strippisarjakuvantekotaidoistaan, sekä teos, joka teki hänestä saman tien yhden tunnetummista mangapiirtäjistä länsimaissa - ei ehkä vähiten sen vuoksi, että sarjakuvan nimen alkuosa on johdettu hänen sukunimestään. Nimen loppuosa ei ole sen nöyrempi, sillä se tarkoittaa suurta kuningasta. Poikkeuksellisesti muihin Suomessa toistaiseksi julkaistuihin mangoihin nähden Azumanga on piirretty lähes kokonaan yonkoma-formaatissa, eli japanilaistyylisinä neljän päällekkäisen ruudun sanomalehtistrippeinä. Lyhyiden huumoripätkien kautta seurataan nimeltä mainitsemattoman tokiolaisen lukion oppilaiden päivittäistä elämää.

Keskiössä ovat kuusi tyttöä, Sakaki, Koyomi, Tomo, Kagura, lapsinero Chiyo, sarjan tunnetuimmaksi hahmoksi noussut Ayumu, eli "Osaka", sekä heidän opettajansa Yukari ja Minamo. Ainoa merkittävästi esillä oleva mieshahmo sarjassa on epäilyttävän oloinen Kimura-sensei, jonka kautta tarjoillaan myös kornimpaa huumoria. Hänenkin roolinsa jää kuitenkin hyvin minimaaliseksi shown ollessa käytännössä koko ajan dynaamisen tyttöjoukon käsissä.

Paikoitellen absurdin, mutta elämänmyönteisen huumorin, sekä sympaattisten päähenkilöiden avittamana Azumanga Daioh on saanut strippisarjakuvaksi poikkeuksellisen paljon suosiota myös länsimaissa. Mangaa on saatavilla neljän pokkarin verran niin suomeksi kuin englanniksikin ja lisäksi sarjan pohjalta on tehty 26-osainen animesarja. Suomessa sarjan on kustantanut kokonaisuudessaan Punainen jättiläinen.

Kuun teos

Tämä manga on ollut kuun teoksena 23.9.2008 alkaen. Tällöin se arvosteltiin 9 kertaa. Voit lukea arvostelut ketjusta Viikon teos: Azumanga Daioh (manga).

Yhdeksän arvostelun keskiarvo:
****

Haluat ehkä takaisin teoslistaukseen tutustuttuasi tähän sivuun.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste