sisällön alkuun
25.11.2017 09.21 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Sinua kilo pukee, Kupoli kaunis"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Tietoja mangasta

päivitetty 27.1.2012
Blade of the Immortal -logo

Alkuperäinen nimi:
Mugen No Juunin

Pituus:
Sarja jatkuu edelleen vuodesta 1994 ja englanniksi ilmestynyt 22 tankoa ja japaniksi 25 tankoa.

Tekijä(t):
Hiroaki Samura

Muita medioita:
Anime vuonna 2008(13 jaksoa) ja jokunen "romaani"

Keskusteluja Kupolissa:

ei ole

Kupolin virallinen arvosana:

*****

virallinen arvosana lasketaan ottamalla keskiarvo kaikista tällä sivulla olevista arvosanoista; sekä Kuun teos -arvosanasta että arvosteluiden arvosanoista

Blade of the Immortal

Palaa tästä takaisin teoslistaukseen.

Sisällysluettelo

Esittely

Esittelyn on kirjoittanut Ikkaku

!600-luvun Edossa Manji on etsintäkuulutettu tappaja hoideltuaan päiviltä yli 100 Shogunin virkamiestä ja poliisia erottuaan Daimyonsa leivistä. Törmättyään tiibetiläiseen nunnaan, hän saa tältä kuolemattomuuden ottamalla sisälleen Kessen-chu -matoja. Kuolemattomuus ei ole kuitenkaan silkkaa riemua, koska raajojen leikkuu tai silmien puhkominen sattuu siinä samassa kuin muitakin. Haavat paranevat hämmästyttävän nopeasti ja leikkautunut jalka vain painetaan paikoilleen. Mutta pään katkaisu tai silpoutuminen ylittävät matojen parannuskyvyt. Manji pyytääkin siskonsa menetettyään nunnaa poistamaan madot, kunhan saa rikostensa hyvittämiseksi tapettua 1000 pahaa miestä.

 Rin Asano taas joutuu 14 vuotiaana todistamaan perheen miekkailukoulun kaatumista ja isänsä surmaa vanhan kaunan vuoksi. Nuori Anotsu Kagehisa kantaa kaunaa Asanon Mutenichi-ryuu koulukunnalle ja pyrkii tuhoamaan maan kaikki dojot ja koota väkeä radikaalin Itto-Ryu -koulukunnan lipun alle. Rinin isä kuolee ja äiti raiskataan ja myöhemmin tapetaan. Tästä kahden vuoden kuluttua Rin vannoo kostoa Anotsun väelle ja aikoo tappaa koko porukan. Kuultuaan Manjista, hän palkkaa tästä itselleen henkivartijan. Tästä alkaa samuraimangan ehkä verisin ja groteskein matka...

 Huumoria sarjassa on hyvin vähän ja sekin tiukasti verbaalista. Sarjan arvoa nostaa henkilöiden aitous ja tapahtumien todellisuus. Viittauksia historiaan ja termejä vilisee sivuilla ja pokkareiden takana tai alussa on kätevä sanasto.

Ehdoton klassikko, mutta verisyytensä takia vain aikuisille suositeltava sarja. Ikkaku nostaa molemmat peukkunsa ja virnistää hyväksyvästi.

 

 

 

Kuun teos

Tämä manga on ollut kuun teoksena 28.2.2010 alkaen. Tällöin se arvosteltiin 2 kertaa. Voit lukea arvostelut ketjusta Blade of the Immortal.

Kahden arvostelun keskiarvo:
*****

Haluat ehkä takaisin teoslistaukseen tutustuttuasi tähän sivuun.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste