sisällön alkuun
25.11.2017 09.28 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ecchi na no wa ikenai to omoimasu!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Tietoja mangasta

päivitetty 8.8.2010
Deadman Wonderland -logo

Alkuperäinen nimi:
デッドマンワンダーランド

Translitterointi:
Deadman Wonderland

Pituus:
Japaniksi 7 pokkaria ja englanniksi vasta yksi. Jatkuu edelleen...

Tekijä(t):
Jinsei Kataoka ja Kazuma Kondou

Muita medioita:
Anime mahdollisesti tulossa

Keskusteluja Kupolissa:

Kupolin virallinen arvosana:

*****

virallinen arvosana lasketaan ottamalla keskiarvo kaikista tällä sivulla olevista arvosanoista; sekä Kuun teos -arvosanasta että arvosteluiden arvosanoista

Deadman Wonderland

Palaa tästä takaisin teoslistaukseen.

Sisällysluettelo

Esittely

Esittelyn on kirjoittanut Ikkaku

Kaksikko Jinsei Kataoka ja Kazuma Kondou ovat tunnettuja yhteistyöstään Eureka Seven, mutta kaksikon tuorein sarja Deadman Wonderland alkoi mehevän juorun tavoin levitä piireissä ja saada suosiota. Eikä suotta, se on hienoin vankilaan sijoittuva fiktio, jota on vuosiin kynäilty.

Ganta Igarashi elää Naganossa 10 vuotta Tokion suuren maanjäristyksen jälkeen ja käy tavalliseen tapaan koulua yläasteella. Kesken koulupäivän, luokan ikkunan taaakse leijuu punaisiin rääsyihin puettu olento, joka murtautuu sisään ja ampuu jotain Gantan rintaan saaden tämän menettämään tajuntansa. Herättyään Ganta huomaa kaikkien luokkalaistensa kuolleen verisesti ja häntä syytetään tästä kaikesta. Vain 14-vuotiaana hänet tuomitaan kuolemaan teemapuiston kaltaisessa vankilassa Deadman Wonderland.

Vankilaa pyörittää läpeensä kiero johtaja Tamaki, joka tekee vangeillaan ihmiskokeita suureksi huvikseen. Vartijat ja muu henkilökunta on yhtä epävakaata. Sääntö on, että kaikki tulevat kuolemaan. Tästä pitää huolen myrkkyä syöttävä kaulapanta, joka tappaa 3 päivässä. Vasta-ainetta, ruokaa ja luksusta voi ostaa krediiteillä.

 Hengenlähdön ollessa hilkulla, kun rakennus on putoamassa niskaan, Gantassa herää rinnassaan olevan siemenen takia outo kyky hallita vertaan ja taistella sillä. Vankilassa on kuitenkin lukuisia muita samanlaisen kyvyn omaavia, joita sanotaan"Deadmaneiksi". Vankilan suuri vetonaula on laittaa nämä vangit taistelemaan hengestään yleisön hurratessa. Tätä peliä kutsutaan Carnival Corpseksi. Sen häviäjä sidotaan ja häneltä arvotaan jokin satunnainen ruumiinosa tai elin, joka häneltä revitään julkisesti.

Sarjan hämmästyttävät hahmot, tyyli ja räväkkä toiminta nostavat sarjan aivan omalle tasolleen. Sen väkivaltaisuus voi karkoittaa lukijoita, mutta kaikkien Paosta ja Kylmästä Ringistä pitävien kannattaa kokeilla.

 

Kuun teos

Tämä manga on ollut kuun teoksena 14.4.2010 alkaen. Tällöin se arvosteltiin 1 kerran. Voit lukea arvostelut ketjusta Deadman Wonderland.

Yhden arvostelun keskiarvo:
*****

Haluat ehkä takaisin teoslistaukseen tutustuttuasi tähän sivuun.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste