sisällön alkuun
25.11.2017 09.18 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Viva, Monster union!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Tietoja mangasta

päivitetty 23.12.2012

Alkuperäinen nimi:
究極宇宙味帝シーザー

Translitterointi:
kyuukyoku uchuu mitei shiizaa

Pituus:
1 albumi

Tekijä(t):
Boichi

Keskusteluja Kupolissa:

ei ole

Kupolin virallinen arvosana:

**

virallinen arvosana lasketaan ottamalla keskiarvo kaikista tällä sivulla olevista arvosanoista; sekä Kuun teos -arvosanasta että arvosteluiden arvosanoista

Space Chef Caisar

Palaa tästä takaisin teoslistaukseen.

Sisällysluettelo

Täysimittainen arvostelu; arvostelijana Herkko

arvostelu on päivitetty viimeksi 23.12.2012

Restaorante Chef Herkko's menu:

Kriitikkomestari suosittelee:
Manga a partie de fanservice a special Space Chef Caisar, a'la Boichi.
Annos saattaa olla kuuma fanipalvelun ja yleisen rasvaa tihkuvan tuhmuuden tähden. 

Tunnet keisarit Reinhardin, Paulin ja Palpatinenkin varmaan ja Kultaiseen Valtaistuimeensa kahlitun Keisarinkin kuolemanharmaan, mutta keisari tää sun tiedoist varmaan puuttumaan jää. 

Avaruuskokki Caisar on keisarimme nimeltään, eikä keisarimme loiste edellä mainittujen rinnalla himmeämmäksi jää. Oli kuumat pannut ja kasarit silloin, kun avaruuskokki Caisar, keittiöiden keisari ja kokkien herra, interdimensionaalisen hirvityksen kanssa yhteen otti. Kamppailu pitkä ol', teräskokitkin taipuivat, Ramsaykin kirota pärskytti ja luovutti, Oliver itkuun pillahti. Näin vain avaruuskokki Caisar ihmiskunnan pelastaa voi.

Sattumat dimensionaaliset kolhitun hehkuvan kuuman kokin heitti. Kopin – tahtomattaan – kolme galaksia vaeltavaa neitoa otti. Ja tästä päivästä lähtien avaruuskokki Caisar ja kolme neitoa, niin kaunista kuin väkevääkin, vaeltavat yhdessä halki galaksin kokien seikkailuita ja otteluita monia. Niin hirviöiden julmien tuhoamisessa kuin gastronomisten rajojen rikkomisessa, maun ja ilon tuottamisessa galaksin ihmiskunnalle, joka sitä himoaa. 

Mangaka on yhdistänyt kaksi lempifetissiään: hulluuteen viedyn gastronomisen nautinnon palvomisen ja ”tyttöi et pyssylöit” -fetissin. Hän on leiponut mukaan kevyesti draamaa, runsaasti seikkailuja, paljon komeaa avaruushärpätintä ja piirtojälkeä ja sekoittanut tämän fanipalvelun runsaasti nostatettuun ja vaivattuun, leivottuun, taikinaan ja lykännyt massan piirakkavuokaan. Ja tämän kuuman ja kostean piirakan tarjoilee ylpeä kokki, mangaka, tuon tuoreeltaan tätä niin himoavalle yleisölle. Ja miltä tuo tihkuvan kostea piirakka maistuukaan? Se maistuu runsaalta rasvaiselta fanipalvelulta, pikkurikkisen pikantin makuvivahteen päässä liian makeasta pornografiasta, maukkaalta mahtavuudelta, meloneilta kuohukermahunnussa kirsikkakruunulla, häpeämättömän häpeämättömyyden suuruudelta kuin uunituoreelta piparkakulta. 

Teos on syöksy ruumiillisten nautintojen syvyyteen. Teos on myös syöksy kirjoittajansa psyykeen syviin vesiin. Ja toisin kuin synkissä ja psykologissa trillereissä, joihin kirjoittaja ja piirtäjä vuodattavat mielenterveysongelmiaan saaden lukijan tuntemaan itsensä halvaksi psykoterapeutiksi, on tämä sukellus psyykeen syvyyksiin hyvä ja kaunis, puolivallaton ja miltei tuhman viaton syöksy mahtavuuteen, joka miesten miehisissä mielissä, syvyyksissä tai ilmiliekeissä hehkuu tai kytee. Jos lukija tuntee itsensä terapeutiksi tai tirkistelijäksi, ei kenties tämä teos ole hänelle suunnattu.

Teoksessa on outo, kummallinen ja ontto juoni, joka on tekosyy yhdistää fanipalvelua ja visuaalisesti ylilyödysti kuvattuja gastrorgastisia kohtauksia, joiden kuvaaminen sanoin on täysin mahdotonta. Ne tavoittavat korniudessaan tason: ”tämä on niin huono ergo summun est, että tämän on oltava siis erinomainen”.

Käytännössä Caisar ja fanipalveluautomaatit matkustavat planeetalta toiselle, joskus tytöt eliminoivat tyylikkäästi kummallisia hirviöitä tyylitellyissä taistelukohtauksissa fanipalvelun kunniaksi. Sitten on aika toteuttaa gastronomian fetissi, jonka suorittamista kuvaavissa lyhyissä luvun juonen huipennukseksi luodussa kilpailukaaressa on aina tilaa kohtauksille, joissa tuhlataan ennalta arvattavaa, mutta teoksen kontekstissa ihastuttavaa kevyttä pikkutuhmaa komediaa. Ja juoni on täyttä soopaa, tekosyitä täynnä, mahtavuuden ja suurten kohtauksien tuottamiseksi! 

Mangakan teoksien muiden tavoin teos on kaunis katsella. Aparaatit ja taustat ovat nättejä, simppeleitä ja nättejä. Eivät kuitenkaan yllä pseudonyymin visuaalisteknisesti parhaimpien teoksien tasolle. Arvon kriitikkonne vain valittaa mangakan tavasta piirtää tyttöjensä kasvot: tuo tyylitelty symmetrisyys kaikessa epäinhimillisyydessään on joskus kovin kammottavaa katsoa, varsinkin kun mangaka ei kenties hallitse tyyliään aivan täysin. Tietyistä kulmista kuvatut kasvot ovat entistäkin epäinhimillisempiä ja tökeröitä katsella. Virheitä muutoin niin täyteläisissä hahmoissa, joiden olemuksessa, kokovartalo-designissä katse lepää. 

Lyhyesti: kahden elämän perustarpeen ympärille koostettu nautintoja kuvaava, kovin korni, kovin hauska, mutta varsin lässähtänyt eksploitaatiokuvaus tekijältä, joka tykkää syödä ja piirtää nättejä tyttöjä sisältävää kummallista fanipalvelua.

Kaksi tähteä. Kannattaa poiketa mangareitiltä, tämän teoksen tähden.

Hyvää Huonoa
  • härski
  • rasvainen
  • kohtuullinen annoskoko
  • milijöö
  • härski
  • rasvainen
  • puolikypsä on liian raaka
  • kasvikset tapettu liialla paistamisella
Arvosana: **

Haluat ehkä takaisin teoslistaukseen tutustuttuasi tähän sivuun.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste