sisällön alkuun
19.11.2017 21.33 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Rajoittamatonta voimaa~"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 3

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

baka
"Typerys", "tyhmä". Baka-termiin törmää alkuperäiskielisenä hyvin usein sekä animea katsellessa että sen harrastajien kanssa keskusteltaessa. Se on yksi länsimaisten otakuiden kaikkein eniten rakastamista japaninkielisistä sanoista. Termiä on tuonut tunnetuksi muun muassa Neon Genesis Evangelionin Asuka "anta baka"-huudahduksellaan ("senkin typerys!" tai "oletko aivan tyhmä?").
bishoujo
びしょうじょ
美少女
bishojo
bishoojo
bishôjo

"Kaunis tyttö". Käytännössä lähes kuka tahansa alle 50-vuotias anime- tai mangasarjan naishahmo voidaan laskea bishoujoksi, koska rumia tai tavanomaisia tyttöjä tavataan tarinoissa erittäin harvoin. Bishoujot ovat synnyttäneet myös aivan oman alakulttuurinsa Japaniin (katso linkki).

bishounen
bishie
bishônen
bishonen
bishoonen
bishi
"Kaunis poika", erityisesti shoujomangalle ja -animelle tavallinen tapa kuvata komeita miehiä ja poikia. Hyvin usein bishouneneista tehdään niin feminiinisiä, että heitä on hankala erottaa naishahmoista.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste