sisällön alkuun
19.11.2017 21.32 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 3

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

chibi

Japania, tarkoittaa suoraan käännettynä kääpiötä. Viittaa hahmoja yksinkertaistavaan ja mittasuhteita väärentävään piirrostyyliin, joka tunnetaan länsimaissa paremmin nimellä Super Deformed tai SD. Chibien piirtäminen on kautta aikain ollut animentekijöiden rakastama keino säästää tuotantokuluissa.

con
coni
convention
Nimensä mukaisesti messutapahtuma - anime- ja manga-aiheisiin coneihin liittyy usein paljon yhdessäoloa ja yhteistoimintaa sekä muun muassa AMV- että cosplay-kilpailuja. Suomen tunnetuin aiheeseen liittyvä tapahtuma on Animecon.
cosplay
pukuilu

Cosplay on lyhenne sanoista "costume play", mutta pelkän naamiaispukuilun sijaan se tarkoittaa animepiireissä ennen kaikkea pukeutumista ja eläytymistä joksikin anime- tai mangahahmoksi. Cosplay on tärkeä osa kaikkia suurempia animeaiheisia tapahtumia, ja lähes jokaisessa conissa pidetään cosplay-kisa tai cosplay-näytös.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste