sisällön alkuun
19.11.2017 21.35 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kotimme on liikkuva linna."

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 4

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

decoden

Pienesineiden kuten matkapuhelimien ja musiikkisoittimien koristelua tarkoittava sana. Decodeniä harrastetaan yleisesti monien nuorisotyylien piirissä. Tyypillinen decoden-koristeltu tavara voisi esimerkiksi olla kännykkä, johon on liimattu paljon erilaisia timantteja ja suloisia kohokuvia. Sanaa voidaan käyttää myös kynsien koristelusta.

doujinshi
dojinshi
doojinshi
dôjinshi
Omakustanne, useimmiten Japanissa julkaistu itse tuotettu manga. Monelle artistille tie kuuluisuuteen. Erityisen kuuluisia ovat hentai- eli h-doujinshit, jotka monesti vääntävät jostain alun perin erotiikkavapaasta sarjasta esiin aikuisviihdettä.
doki
doki doki
dokidoki
Hyvin yleinen japaninkielinen ääniefekti. "Dokidoki" on ääni, jonka sydän päästää hakatessaan lujaa ja se yhdistetään jännittyneisyyteen, voimakkaisiin tunteenpurkauksiin ja rakastumiseen.
dubbi
dubbaus
dub
"Ääniraita". Vaikka myös animen alkuperäistä äänitystä kutsutaan dubiksi ("japanidubbi"), tarkoitetaan tällä erityisesti myöhemmin tehtyä jälkiäänitystä jollekin toiselle kielelle. Dubit ovat kautta aikain olleet paljon matalatasoisempia tuotoksia kuin alkuperäinen ammattilaisseiyuuiden tekemä ääniraita, ja useimmat aktiiviset harrastajat karttavat niitä aina kun voivat. Suomessa legendaarisen huonoista dubbauksistaan on tullut tunnetuksi esimerkiksi Digimonin kanssa työskennellyt Agapio/Nordic Racing Team.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste