sisällön alkuun
19.11.2017 21.36 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Portti on auki!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 4

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

ED
"Ending", loppumusiikki ja -video. Animejaksoa seuraava videopätkä, jonka aikana näkyvät sarjan tekijätiedot. Voi tarkoittaa myös pelkästään musiikkikappaletta.
EGL
Elegant Gothic Lolita
goottilolita
gosuloli
gosurori

Etenkin naispuolisten henkilöiden tapa pukeutua viktoriaanisiin palvelusneito-tyylisiin leninkeihin höystettynä runsailla röyelöillä ja pitsireunoilla, suosituimpina väreinä musta ja valkoinen. Entisen Malice Mizer -yhtyeen jäsen Mana on luultavasti koko tyylisuunnan keulakuva. EGL ei jaa samaa ajatusmaailmaa kuin "länsimainen" gotiikka, vaikkakin esimerkiksi vampyyriromantiikkaa voi siitäkin löytää, puhumattakaan ristikuvioista, joita löytää hyvin monesta lollaripuvusta. Kupolin alla ennen toiminut Enfant Terrible on suomalaisten alan harrastajien toinen koti.

Linkit:

 

ero-guro
guro

Lyhenne englannin kielen sanoista erotic grotesque.  Animessa ja mangassa hentain alalaji jossa reilusti verta ja suolenpätkiä, nekrofiliaa jne.

ecchi
etchi
Japanilainen ääntämys kirjaimelle h. Alun perin käytetty viittaamaan peittävästi hentaihin, nykyään muodostunut (länsimaissa!) omaksi genrekseen hardcoremateriaalin ja viattomien tuotosten välillä. Ecchi-tuotteelta voi odottaa paljasta pintaa, mutta seksiä ei yleensä kuvata ainakaan suoraan. Japanissa sanaa käytetään tarkoittamaan kaikkea eroottista materiaalia.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste