sisällön alkuun
19.11.2017 21.37 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 2

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

fanipalvelu
fansaabisu
fanservice
saabisu
Fanipalvelu tarkoittaa elementtejä, jotka eivät varsinaisesti liity teoksen tarinaan tai ole välttämättömiä sille. Nimensä mukaisesti "fanipalvelu" on siis sarjan fanien ylimääräistä miellyttämistä ja heidän kiinnostuksensa ylläpitoa. Useasti termillä viitataan seksuaalisiin tapahtumiin, kuten esimerkiksi kuumille lähteille sijoittuvaan kylpemiseen keskittyvään animen fillerijaksoon tai satunnaisiin pikkuhousujen vilahteluihin.
fanisubbi
fansub
Fanien tekstittämä animejakso. Ilmaiseksi tehdyt ja levitetyt fanien kääntämät animejaksot ovat näytelleet aikojen kuluessa ratkaisevaa osaa animen leviämisessä länsimaihin. Nykyään, kaupallistenkin markkinoiden kasvettua, kitketään fanisubbeja internetistä yhä kiihtyvällä tahdilla.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste