sisällön alkuun
19.11.2017 21.31 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 4

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

gaijin
"Ulkopuolinen henkilö". Japanilaiset ovat käyttäneet feodaaliajalta lähtien tätä termiä maansa ulkopuolelta tulevista ihmisistä.
gosurori
EGL
Elegant Gothic Lolita
gosuloli
goottilolita

Etenkin naispuolisten henkilöiden tapa pukeutua viktoriaanisiin palvelusneito-tyylisiin leninkeihin höystettynä runsailla röyelöillä ja pitsireunoilla, suosituimpina väreinä musta ja valkoinen. Entisen Malice Mizer -yhtyeen jäsen Mana on luultavasti koko tyylisuunnan keulakuva. EGL ei jaa samaa ajatusmaailmaa kuin "länsimainen" gotiikka, vaikkakin esimerkiksi vampyyriromantiikkaa voi siitäkin löytää, puhumattakaan ristikuvioista, joita löytää hyvin monesta lollaripuvusta. Kupolin alla ennen toiminut Enfant Terrible on suomalaisten alan harrastajien toinen koti.

Linkit:

 

guro
ero-guro

Lyhenne englannin kielen sanoista erotic grotesque.  Animessa ja mangassa hentain alalaji jossa reilusti verta ja suolenpätkiä, nekrofiliaa jne.

gyaru
gal

Japanilainen nuorisotyyli johon liittyvät läheisesti pitkät tekoripset, koristeelliset tekokynnet, muhkeat kampaukset ja värilliset piilolinssit. Gyaru- kulttuuriin kuuluu huolellisen laittautumisen lisäksi uusimpien trendien ahkera seuraaminen ja erilaisten pienesineiden koristelu (ks. decoden). Tyylillä on monia ala-lajeja joiden rajat ovat häilyväisiä; mm. amekaji, rokku ja haady.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste