sisällön alkuun
19.11.2017 21.30 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ecchi na no wa ikenai to omoimasu!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 5

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

kanji

Japanilaisten kiinasta omaksumat kirjoitusmerkit, jotka ovat alkuperältään jotakin tettyä sanaa tarkottavia sanamerkkejä. Japaninkielessä niitä käytetään pääasiassa erilaisina merkkiyhdistelminä. Erilaisia kanjeja on kymmeniä tuhansia, joista 1945 on koulutusministeriön virallisesti hyväksymiä ja ne opetetaan peruskoululaisille. Tämä määrä riittää sanomalehden lukemiseen.

kawaii
kawai
"Söpö". Sana, joka summaa suuren osan Japanin populaarikulttuuria. Japanissa söpöyttä arvostetaan yleisesti, ja se esiintyy lähes pelkästään positiivisessa merkityksessä. Myös animegenre, johon sisältyvät esimerkiksi Pita-ten, Card Captor Sakura ja DiGi Charat.
kemonomimi

Kemonomimi -termillä tarkoitetaan ihmishahmoa jolla on eläimellisiä piireitä, kuten korvat ja häntä. Kemonomimejä voidaan erikseen eritellä omiksi alaryhmikseen; esim. usagimimi (jänis-), nekomimi (kissa-), inumimi (koira-) ja kitsunemimi (kettu-).

kimono
Japanilainen pitkähelmainen ja -hihainen kiedottava, unisex-vaatekappale, joka on muuttunut paljon keskiajan runsaskerroksisista asusteista nykyajan lieriömäiseksi juhlapuvuksi. Kalleimmat kimonot valmistetaan edelleenkin silkistä, mutta nykyään useimmat ovat ainakin osaksi tekokuitua. Kimonot ovat Japanissa taidetta ja niillä on osapuilleen kansallispuvun asema, vaikka alunperin sana tarkoittikin yleensäkin vaatetusta
kupolisti
Kupolin enemmän tai vähemmän aktiivinen jäsen.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste