sisällön alkuun
19.11.2017 21.37 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"The Real Ultimate Power!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 6

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

mahoushoujo
mahôshôjo
mahoshojo
mahooshoojo
"Taikatyttö", erityisesti shoujon parissa tunnettu genre, jonka päähenkilönä seikkailee taikavoimia omaava nuori tyttö. Kuuluisia esimerkkejä Card Captor Sakura sekä Sailor Moon.
manga

"Manga" on japania ja tarkoittaa sarjakuvaa. Japanilaiset käyttävät sitä samaan tapaan kuin termiä "anime", eli tarkoittamaan kaikkea sarjakuvaa. Länsimaissa manga tarkoittaa pelkästään Japanissa tehtyjä sarjakuvateoksia.

mangaka
Mangan tekijä. Mangakoita löytyy Japanista laumoittain, mutta vain parhaat pääsevät pinnalle muiden eläessä jatkuvassa köyhyydessä osa-aikatöitä puhkien ja omakustanteita raapustellen. Osuva lainaus Excel Sagasta viitaten sarjan luoneeseen mangakaan: "Excel: Miten joku noin alhainen ihminen voikin saada elää katto päänsä päällä?".
manhwa
Etelä-Korean vastine mangalle.
mecha
Tarkoittaa kaikkea hienoa tekniikkaa ja mekaanisia laitteita. Usein animessa tarkoittaa isoja humanoidirobotteja, joita joku ohjaa kuoren alla. Mechoistaan ehdottomasti kaikkein tunnetuimpia sarjoja ovat Gundam ja sen jatkosarjat, mutta jättiläisrobotteja esiintyy myös kaikkialla Neon Genesis Evangelionista Magic Knight Rayearthiin.
miitti
"Meeting", eli jäsenkokoontuminen. Miiteiksi kutsutaan useimmiten internet-yhteisöjen jäsenten ei-sähköisiä tapaamisia. Kupoli pyrkii järjestämään suuren julkisen miitin noin kerran puolessa vuodessa.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste