sisällön alkuun
19.11.2017 21.36 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Pulu pysäytti koko Saksan junaliikenteen"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 2

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

narutardi
narutard

"Naruto retard", Naruto-sarjan (anime tai manga) nimeen vannova huonokäytöksinen fani. Naruton kasvettua yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista animesarjoista ovat narutardit syrjäyttäneet DragonBall Z -fanittajat internetin animekeskustelijoiden vihatuimpana alaluokkana.

neko
Suomeksi tarkoittaa kissaa. Voi myös tarkoittaa ns. kissaihmistä (yleensä naispuolisia) jolla usein on kissan korvat ja häntä, mahdollisesti myös tassut ja iso kulkunen kaulassa. Japanilaiset kirjoittavat kissan ääntelyn "nya", "nyu", "mya", "nyo" jne.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste