sisällön alkuun
19.11.2017 21.35 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suuri ja mahtava Kupoliitto"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 2

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

otaku

Alkuperäisessä merkityksessään otaku on kohtelias yksikön toisen persoonan pronomini, mutta sitä käytetään myös tarkoittamaan maanikkoa tai nörttiä (eli otaku voi elää jostain muustakin aiheesta kuin animesta, vaikkapa kukkien asettelusta). Länsimaissa termi on saanut positiivisen sävyn "tosianimefanina".

Termi voi tarkoittaa myös Suomessa vuosina 2005-2008 julkaistua fanzinea, Otaku-lehteä tai Otaniemen animekerho Otakutia.

Linkit:

Otakupolis

Kupolin vanha nimi. Aikojen saatossa Kupoli-lempinimi vakiintui yhteisöllemme niin, että virallisenkin nimen alusta ja lopusta tiputettiin kirjaimia pois.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste