sisällön alkuun
19.11.2017 21.34 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Isaki apam mehinam, eto caffe nam!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 3

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

piirtolauta
oekaki

Oekaki on Japanista lähtöisin oleva viestilautajärjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat piirtää hieman Paintia muistuttavalla sovelluksella omia kuviaan ja laittaa niitä näytille julkiselle sivulle. Kupolissa Oekaki on lisäksi sivuston pääpiirtolaudan nimi.

Linkit:

pseudoanime
pseudomanga

Pseudo-etunimikkeellä tarkoitetaan japanilaista animea ja mangaa muistuttavia teoksia, joita ei kuitenkaan ole tehty Japanissa. Määritelmä on hyvin epävakaa ja riippuu tilanteesta - toisinaan eteläkorealaistakaan sarjakuvaa (eli manhwaa) ei lasketa "oikeaksi" mangaksi, toisinaan vain länsimaisten japanilaista tyyliä jäljittelevien teosten katsotaan olevan pseudoa.

pukuilu
cosplay

Cosplay on lyhenne sanoista "costume play", mutta pelkän naamiaispukuilun sijaan se tarkoittaa animepiireissä ennen kaikkea pukeutumista ja eläytymistä joksikin anime- tai mangahahmoksi. Cosplay on tärkeä osa kaikkia suurempia animeaiheisia tapahtumia, ja lähes jokaisessa conissa pidetään cosplay-kisa tai cosplay-näytös.

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste