sisällön alkuun
19.11.2017 21.36 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Viva, Monster union!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Sanasto

Hae kirjaimen perusteella: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z KAIKKI
Selityksiä yhteensä: 68, niistä näytetään: 3

Kupolin sanastossa on sekä yleisiä animen ja mangan harrastamiseen liittyviä termejä että muutamia pelkästään omaan yhteisöömme liittyviä käsitteitä. Siitä on toivottavasti paljon apua jokaiselle aloittelevalle harrastajalle, jolle niin kutsuttu "otakukieli" on vielä tuntematon.

yaoi
Jos shounen-ai oli kilttiä poikarakkautta, yaoi tyydyttää rajumpaa tavaraa hakevan toiveet. Kyseessä on siis poikien välistä rakkautta sänkytasolla. Itse sana yaoi on akronyymi sanoista "Yamanashi, Ochinashi, Iminashi", joka tarkoittaa suunnilleen "ei kohokohtaa, ei pointtia, ei merkitystä". Toinen merkitys on myös "Yamete! Oshiri ga itai!" (Lopeta! Takamukseeni sattuu).
yukata
Puuvillakankaasta valmistettu kimono. Paljon silkkistä kimonoa epämuodollisempi asu, mutta on suosittu etenkin kuumina ja kosteina kesäpäivinä. Alunperin yukata oli lähinnä kylpyläkäyttöön tarkoitettu, mutta nykyään se on levinnyt arkiasuksi, ja koristeellisempia käytetään myös juhlissa.
yuri
Yuri on tyttöjen välistä rakkautta, joka sisältää seksuaalista "yhteistoimintaa". Sana itsessään tarkoittaa liljaa, ja tätä kukkaa käytetään myös hyvin usein graafisena viittauksena sarjan shoujo-ai- tai yuri-virittyneisyyteen

Kupolin sanasto on Kupolin parissa työskentelevien ihmisten yhteistyössä toteuttama projekti, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Mikäli näet sanastossa puutteita tai virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä ylläpidolle.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste