sisällön alkuun
21.10.2017 00.43 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kuin ylipainoinen muumi luistimilla kolme metriä syvässä umpihangessa"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Mitä, missä, milloin?

Kupoli, aikaisemmilta nimiltään Toistaiseksi Nimetön ja Otakupolis, on vuoden 2002 jälkipuoliskolla perustettu suomalainen ja suomenkielinen nettiyhteisö animen, mangan ja japanilaisen populaarikulttuurin harrastajille. Eloisat keskustelualueet toimivat pitkään kommuunin selkärankana, mutta nyt toiminta on vahvaa niin piirtolaudoilla, irkissä kuin Internetin ulkopuolellakin.

Nykyään Kupoli on myös rekisteröity yhdistys nimeltään Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry. Yhdistyksen toimintaa kehitellään osittain irrallaan Kupoli.netistä yhdistyssivustolla.

Kuka?

Tietoa Kupoli.netin pyörittäjistä löytyy keskustelualueen henkilökuntasivulta.

Yhteystiedot

Yhdistyksen yhteysosoite: hallitus ätmerkki kupoli.net
Sivuston yhteysosoite: yllapito ätmerkki kupoli.net

Sivun käytännön toimintaan tai nettiyhteisöön liittyvissä asioissa toivotaan käytettävän sivuston yhteysosoitetta, Kupolin hallinnollisiin asioihin ja jäsenasioihin liittyen yhdistyksen osoitetta.

Linkitä Kupoliin

Seuraavia linkkibannereita voi käyttää omilla nettisivuilla osoittamaan Kupoliin (mikäli mahdollista, älä suoralinkitä kuvaa sivuillesi, vaan nappaa se talteen omalle sivutilallesi):

88x31 pikseliä, 0,8 Kt:Kupoliin
200x40 pikseliä, 1,6 Kt:Kupoliin

Periaatteita

Kupolissa on pyritty kautta aikain tasavertaiseen ja asialliseen ilmapiiriin. Sekä foorumia että oekakeja valvotaan hyvin, jotta niiden käyttö olisi kaikille mukavaa.

Pyrkimys hyvään keskustelualueeseen kaikenikäisille japaniharrastajille näkyy myös siinä, ettei Kupoli tue millään muodoin animen, mangan ja muiden vastaavien tuotteiden laitonta hankkimista. Niin kutsuttuun "warettamiseen" neuvomisesta seuraa välittömästi viestin poisto ja varoitus, ja toistuvasta rikkeestä vähintään määräaikainen tunnuksen jäädyttäminen.

Mitä Kupoli oikeastaan pitää sisällään?

Kupoli on kasvanut nopeasti alallaan yhdeksi Suomen merkittävimmistä yhteisöistä, ja sen rajoja on nykyään varsin vaikea hahmottaa. Kaikkein näkyvimmin Kupoliin kuuluvat ja sen hallituksen vastuulla ovat:

Aiemmin Kupolin osana on vaikuttanut myös Enfant Terrible, japanilaiseen katumuotiin keskittyvä sivulauta, joka sittemmin on eriytynyt omaksi yhteisökseen. Kupolista on irronnut myös peleihin keskittynyt b2ircin IRC-kanava #pelit.

Historiikki

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste