sisällön alkuun
21.10.2017 00.42 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kotimme on liikkuva linna."

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

#kupoli

Mietitkö, että miten pääset irkkiin? Tutustu Kupolin IRC-ohjeeseen!

Irkkikanavamme #kupoli sijaitsee B2IRC-verkossa. Siellä viettävät useat foorumin vakiokävijöistä suuret osat päivistään ja keskustelu saattaa käydä kuumana silloinkin, kun kukaan ei jaksa mitään keskustelualueelle kirjoitella. Yleensä kanavalla roikkuu viitisenkymmentä enemmän tai vähemmän aktiivista keskustelijaa ja määrä kasvaa tuntuvasti suuremmaksi illan tunteina (19-22).

Kaikkein helpoin tapa chattiin pääsemiseksi löytyy tämän nettisivun pohjalla olevasta WWW.IRC-osiosta: kirjoitat vain nimimerkkisi laatikkoon ja painat nappia. Jos sen sijaan haluat paremmin mukaan Kupolin IRC-yhteisöön, kannattaa harkita oman IRC-ohjelman asentamista - esimerkiksi Kupolin IRC-ohje auttaa tässä.

IRC-kanavamme vakioihmisten pärstöjä pääsee ihailemaan IRC-Galleriassa.

Säännöt

Kanavalla kuri on jonkin verran foorumia löysempi, mutta ei kuitenkaan olematon. Kaikkien tulee noudattaa normaalia irkkietikettiä; puhekieli on sallittua, mutta tahalliseen ilkivaltaan ja toisten keskustelun häiritsemiseen puututaan. Älä siis toista asioita turhaan, puhu siansaksaa, tai käytä liiallisesti erikoisefektejä kuten värejä tai ISOJA kirjaimia. Myöskin liioitellun pitkät ja/tai asiattomat poistumaviestit tai automaattipalaaminen kanavalle potkujen jälkeen voivat aiheuttaa vihaa.

  1. Laiton median jakaminen, siitä puhuminen tai warevälineiden (ohjelmat, linkit, yms) mainostaminen on kielletty samalla tavalla kuin foorumeillakin.
  2. Pitkät off-topic-yksinpuhelut ovat epäsuotavia.
  3. Valtaosaa kanavan irkkaajista kiinnostamattomat keskustelut sekä raskaat inside-läpät kannattaa ohjata omille kanavilleen tai privaan.

Operaattoreilla on täysi oikeus poistaa sääntöjä rikkovat henkilöt kanavalta. Mikäli huono käytös jatkuu vielä ensimmäisen varoituksen jälkeenkin, on pysyvä banni vähintäänkin todennäköinen.

Operaattoreiden lisäksi IRCissä pitävät jöötä botit. Botit ovat tietokoneen ohjastamia "irkkaajia", jotka pitävät kanavaa turvassa ulkopuolisilta hyökkääjiltä. #kupolin nykyinen botti on nimeltään Brutus.

Lisäksi paikan päältä voi bongata keskustelijoita, joilla on "+" nimensä edessä. Valvotulla kanavalla tämä "voice" merkitsisi oikeutta keskusteluun, mutta meillä se on pelkkä statussymboli poikkeuksellisen aktiivisille ja yhteisöä kehittäville jäsenille.

WWW.IRC

B2IRCin tarjoaman WWW.IRCin avulla pääset chattaamaan kanaville selaintasi käyttämällä. Et siis välttämättä tarvitse erillistä IRC-ohjelmaa (esim. X-Chat) päästäksesi keskusteluun. WWW.IRC:in käyttö on yksinkertaista; kirjoita vain haluamasi käyttäjätunnus laatikkoon ja paina "Chattiin". Saamme kaikkien tätä kautta kanavalle tulijoiden IP-osoitteet helposti selville, joten turhaa riehuntaa on hyödytöntä yrittää harrastaa.

Huomio! Tämän palvelun avulla pääsee Kupolin irkkikanavista vain päächattiin #kupoli, eikä sillä kannata yrittää esimerkiksi #improon.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste