sisällön alkuun
21.10.2017 00.43 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Luke, minä olen Kupolisi!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

Usein Kysytyt Kysymykset (eli UKK)

Tällä sivulla vastataan käyttäjien kaikkein useimmin kysymiin kysymyksiin sekä painotetaan yleisimpiä virheitä, joita Kupolin käyttäjät tekevät. Sivu kannattaa lukea läpi, ennen kuin esität kysymystäsi ylläpidolle.

Jokaisen kysymyksen perässä on "linkki kysymykseen", jonka voit kopioida ja antaa apua tarvitsevalle henkilölle.

UKK:n osa-alueet: Alkeet - Oekakit - Sivusto

Alkeet

 1. Montako tunnusta tarvitsen Kupolissa olemiseen? (linkki kysymykseen)

  Vain yhden. Voit samalla tunnuksella sekä osallistua piirtolautojen että keskustelupuolen menoon.

 2. Rekisteröidyin Kupoliin jo monta päivää sitten, mutta en ole vieläkään saanut vahvistusta rekisteröitymiselleni! Nukutteko te oikein siellä? (linkki kysymykseen)

  Tunnuksesi on saatettu hylätä sen nimimerkin takia - emme hyväksy nimimerkkejä, joissa on liikaa erikoismerkkejä tai jotka alkavat tai loppuvat erikoismerkkiin.

  Toinen mahdollisuus on se, että vahvistussähköposti ei jostain syystä ole päässyt perille. Kokeile kirjautua sisään määrittämälläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla; jos ne eivät toimi, rekisteröidy uudestaan.

 3. Miksi en pysty piirtämään/kirjoittamaan laudalle x? (linkki kysymykseen)

  Kupolissa on valvonnan helpottamiseksi käytössä moniluokkainen oikeusjärjestelmä. Uusi jäsen on peruskäyttäjä, ja hän ei voi kirjoittaa kuin osalle keskustelualueista tai piirtää kuin osalle piirtolaudoista. Voit lukea lisää Käyttäjien arvonimet -ketjusta.

 4. Saako Kupolissa puhua waresta (fanisubeista, skanlaatioista yms.)? (linkki kysymykseen)

  Kupoli ei pakota ketään lopettamaan moraalittomia ja/tai laittomia tapojaan, mutta muiden ohjastamista vastaavalle tielle ei sallita. Siispä kaikki linkit, neuvot ja muut vastaavat johdattelut luvattomasti medioita levittäville sivuille poistetaan välittömästi kunhan ne on huomattu.

 5. Saako kuvia Kupolista suoralinkittää? (linkki kysymykseen)

  Ei saa. Kupolissa olevien kuvien liittäminen toiselle sivulle on suoranaista kaistamme varastamista. Linkittäkää ainoastaan niihin web-sivuihin, joilla kuvat ovat - suoralinkit nimittäin kyllä löydetään ja törkeimmissä tapauksissa vaihdetaan osoittamaan johonkin aivan muuhun ja mahdollisimman noloon kuvaan.

 6. Mitä termi x tarkoittaa? (linkki kysymykseen)

  Mikäli hakemasi sana liittyy jotenkin Kupolin aihepiiriin, sen voi hyvinkin löytää sanastostamme. Mikäli sitä ei löydy, ota yhteyttä ylläpitoon, niin sana pyritään lisäämään mukaan mahdollisimman pian.

Oekakit

 1. Miten pääsee piirtäää?!?! (linkki kysymykseen)

  Muutamassa vaiheessa.

  1) Rekisteröi tunnus Kupoliin ja odota että se hyväksytään
  2) Mene haluamallesi piirtolaudalle (suosittelemme Oekaata) ja etsi sieltä linkki, jossa lukee "Piirrä". Paina siitä.

 2. Miksi minulla näkyy jonkin kuvan paikalla jokin väärä, vanhempi kuva? (linkki kysymykseen)

  Selaimesi on tallentanut vanhan kuvan talteen, jottet turhaan tuhlaisi nettikaistaasi. Näet uuden kuvan painamalla "Refresh" tai "Päivitä" taikka näpäyttämällä näppäimistöstä F5-nappia.

 3. Suoralinkitin kuvan joltain piirtolaudalta, ja se ottikin ja katosi! Miksi? (linkki kysymykseen)

  Ensinnäkään kuvia Kupolista ei saa suoralinkittää minnekään - toiseksi, kuvat ovat jatkuvassa kierrossa ja siksi etenkin Oekaassa poistuvat laudalta vain muutaman päivän jälkeen. Siispä kuvia ei ole mitään järkeä linkittää muualle - kun muut näkevät ne, alkaa kuva olla jo luultavasti aivan henkitoreissaan.

 4. Tässä UKK:ssa ei ole vastausta minun kysymykseeni! (linkki kysymykseen)

  Kokeile myös Oekakilaudan Usein Kysytyt Kysymykset -ketjua. Sieltä voit löytää hyvinkin yksityiskohtaisia neuvoja piirtolautojen ongelmien ratkomiseen.

Sivusto

 1. Miten voin kirjoittaa uuden uutisen Kupoliin? (linkki kysymykseen)

  Uutiset haetaan suoraan keskustelufoorumilta, ja oikeutta viestien merkkaamiseen Uutinen-tagilla ei ole kuin rajoitetulla määrällä henkilöitä. Voit joka tapauksessa kirjoittaa uutismuotoisen jollekin asiaankuuluvalle laudalle, ja vinkata siitä valvojille, jotka sitten merkkaavat sen mahdollisesti uutiseksi.

 2. Voinko saada oman arvosteluni/previkkani/muun tekstini Kupoliin? (linkki kysymykseen)

  Voit, kuka tahansa Kupolin jäsen voi lähettää tekstejään webbisivuille julkaistavaksi. Muista tosin, että kirjoitelman pitää olla laadukas - sekä kielellisesti lähes virheetön, järkevästi jäsennelty, että sisällökäs. Toisin sanoen sen odotetaan olevan samantasoinen lukion äidinkielen tunneilla kirjoitettujen tekstien kanssa.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste